Europa 2 - Maxximum muziky

Scenár k filmu Sám doma vznikol len za 9 dní, napriek tomu sa z neho stal hit!

Zabudli ho doma a stal sa z toho hit. Keby sa toto však stalo v skutočnom živote, máloktorý rodič by sa zasmial, keď sa však spomenie film Sám doma, mnohým ľuďom po celom svete sa rozžiaria oči a kútiky úst sa zdvihnú nahor. Možno si ho videl už niekoľko desiatok-krát, no stále sú možno veci, ktoré si o tomto filme nevidel.

  • Pavúk na zlodejovej tvári

V jednom momente Kevin položí na Marvovu tvár tarantulu. Ten pavúk bol skutočný, ale vieš, čo nebolo skutočné? Ten výkrik. Aby nevystrašili pavúka, Marv musel výkrik iba ústami napodobniť a zvuk nadabovali neskôr.

  • Nebezpečný útok na zlodejov, ktorí mali byť KO

Podľa lekárov a serveru mentalfloss.com by zlodeji pravdepodobne zranenia spôsobené Kevinovými pascami neprežili. Výstrely z pištole do čela a slabín, horúca žehlička a plechovka farby na tvár… Banditi znášali strašné množstvo násilia a ani jeden z nich už do konca noci nemal chodiť a ani byť pri vedomí.

  • Cukrové ozdoby na zemi

Sklenené ozdoby, po ktorých Marv kráča, nie sú v skutočnosti zo skla, ale z cukru. Aj napriek tomu, že mu nemali ublížiť, pre istotu mal obuté gumené ponožky.

  • Napísaný za pár dní

Filmový scenár vznikol za neuveriteľných 9 dní! John Hughes ho písal na výlete do Európy. Robil si zoznam, na čo nesmie zabudnúť a tam to prišlo! Čo by sa stalo, keby zabudol svojho malého syna doma?

  • Jednu z najznámejších scén vymyslel Kevin

Kevinova reakcia na použitie vody po holení je pravdepodobne jednou z najznámejších scén filmu. Ruky mu totiž kázali z tváre odtiahnuť, lebo to je reakcia väčšiny ľudí, keď ich niečo páli. On však prvý záber natočil tak, ako je napokon vo filme. Takže pamätný záber bola vlastne nehoda.

https://www.youtube.com/watch?v=6R_eQ0WwjB8

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach