Europa 2 - Maxximum muziky

Lewis Capaldi bude zrejme musieť ukončiť spevácku kariéru: Dôvodom je zákerné ochorenie

Lewis Capaldi v rozhovore pre The Times priznal, že po zhliadnutí jeho nového dokumentu How I’m Feeling Now, ktorý nájdeš na Netflixe, že doposiaľ ani nevedel, aký smutný život má. V dokumente dopodrobna opísal nielen svoju kariéru, ale aj súkromný život. Aj napriek tomu, že dokument začína vcelku vtipne, netrvá dlho a zvrtne sa to do úplne inej roviny a začne rozoberať fyzické a psychické problémy, ktorými si prechádza.

Nie je žiadnym tajomstvom, že 26-ročný spevák trpí Tourettovým syndrómom. Internet obleteli nedávno videá, ktoré zachytávajú, ako sa s týmto ochorením pasoval priamo na pódiu, počas jedného z jeho vystúpení. Tourettov syndróm je dedičné neurologicko-psychiatrické ochorenie, ktoré sa prejavuje rôznymi tikmi. Ovplyvňuje aj motoriku a je to vrodená choroba, ktorou priemerne trpí 50 zo 100-tisíc ľudí, píše sa na stránke genetickechoroby.sk.

Lewis teraz však priznal, že ochorenie ho ovplyvňuje naozaj vo všetkých oblastiach, a to aj v tvorení hudby a následnom vystupovaní a podľa jeho slov sa jeho stav len zhoršuje.

V rozhovore však spevák priznal smutnú správu: Možno bude musieť skoncovať so svojou dobre rozbehnutou kariérou. „Prejavuje sa to najmä vtedy, keď robím hudbu. Niekedy som bez príznakov aj niekoľko mesiacov, takže je to zvláštna situácia,“ priznáva.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach