Europa 2 - Maxximum muziky

Willy Wonka sa vracia na filmové plátno. Bude to plné hudby, spevu a tanca

Príbeh o sladkom svete Willyho Wonku a jeho továrni na čokoládu z knihy od Roalda Dahla sa dostal na filmové obrazovky prvýkrát v roku 1971. Film niesol názov Willy Wonka a továreň na čokoládu a samotného Willyho stvárnil skvelý Gene Wilder.

V roku 2005 dostal nové spracovanie s názvom Charlie a továreň na čokoládu, kde si hlavnú postavu zahral mladý Johnny Depp a réžiu mal v rukách jedinečný Tim Burton. Teraz, 18 rokov na to, sa môžeš tešiť na filmové spracovanie jednoducho pomenované Wonka, ktoré bude viac o Willym ako o jeho továrni. Budeš môcť nazrieť do minulosti, ktorá sa za týmto čokoládovým dobrodružstvom ukrýva a priblíži ti život jej zakladateľa.

Príbeh výnimočného zakladateľa najsladšej továrne na svete

Willyho Wonku stvárni Timothée Chalamet, ktorého určite poznáš z filmov ako Malé ženy, Duna či Interstellar. Portál variety.com uvádza, že rola Willyho Wonku je pre neho ako splnený sen. Herec tiež tvrdí, že postavy Wonku v minulosti boli skôr cynické, kým tento je „plný radosti, nádeje a túžby stať sa najväčším výrobcom čokolády.“

Pôvodné knižné spracovanie je o chudobnom chlapcovi, ktorý jedného dňa vyhrá zlatý lístok do celosvetovo známej továrne na čokoládu. V tejto najnovšej filmovej adaptácii však Charlieho a jeho priateľov nenájdeš, keďže sa sústredí na príbeh samotného Willyho Wonku. Vo filme sa ale objaví jeden z trpaslíkov Oompa Loompa, ktorého stvárni Hugh Grant. Ten bude neskôr pracovať a podieľať sa na chode celej továrne.

Tešiť sa môžeš na spievajúce a tanečné dielo, v ktorom Willy hľadá po svete čarovné recepty, z ktorých niektoré nakoniec vedia umožniť ľuďom lietať. „Každá dobrá vec na svete začala ako sen. Tak sa drž toho svojho,“ hovorí Willy v traileri. Ten sa premietal na exhibícii CinemaCon v Las Vegas, informuje spomínaný web.

Do naši kín by mal film doraziť 14. decembra 2023. Aj tebe sa zbiehajú slinky?

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach