Europa 2 - Maxximum muziky

Disney obsadilo prvého herca s Downovým syndrómom. Natáčanie si vraj užíval!

Herec Noah Matthews Matofsky sa zapisuje do histórie ako prvý herec s Downovým syndrómom, ktorý stvárni hlavnú rolu vo filme z Disney produkcie. Zahrá si Slightlyho, ktorý je na čele Stratených chlapcov v pripravovanom novom spracovaní kultovej rozprávky Peter Pan z roku 1953. Web dailymail.co.uk informuje, že keď ho režisér David Lowery obsadil do filmu, Noah musel aj so svojou matkou Kathryn odletieť do Vancouveru, zatiaľ čo jeho otec Warren zostal doma s jeho sestrou Lolou.

Pri natáčaní filmu Peter Pan & Wendy mu herec Jude Law, ktorý stvárni rolu Kapitána Hooka, doprial jeden z najkrajších zážitkov na pľaci, kedy detských hercov prekvapil zmrzlinovou dodávkou. Noah je plný entuziazmu a tvrdí, že aj keď sa musel naučiť veľa textu za krátky čas, bolo to vzrušujúce a užíval si to.

„Bol to úžasný zážitok, mal som svoj vlastný trailer a získal som fantastických priateľov. Všetci sme sa naučili bojovať s mečmi, čo som miloval,“ povedal len 15-ročný herec. Noah by chcel v budúcnosti navštevovať vysokú školu dramatickú a byť tak vzorom pre ostatných ľudí s Downovým syndrómom, ktorí by chceli ísť tiež touto cestou. Podľa neho by mali ľudia vždy snívať vo veľkom.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach