Europa 2 - Maxximum muziky

Dva dni po vydaní albumu zomrel spevák David Bowie

David Bowie zomrel vo veku 69 rokov v nedeľu 10. januára a to len dva dni po vydaní jeho albumu, ktorý uzrel svetlo sveta v deň jeho narodenín. Túto smutnú správu žiaľ potvrdili na oficiálnych stránkach zástupcovia interpreta. Príčinou je rakovina, s ktorou David dlho bojoval.

„10. január 2016 – David Bowie zomrel pokojne, obklopený svojou rodinou po statočnom 18-mesačnom boji s rakovinou. Kým budú mnohí z vás spolu s nami trúchliť nad jeho stratou, žiadame o rešpektovanie rodinného súkromia počas obdobia smútku,“ je uvedené aj na oficiálnej FB stránke.

Spevák v roku 2004 absolvoval operáciu srdca a od vtedy sa stiahol do úzadia a prestal koncertovať. Od tohto obdobia sa správa o jeho úmrtí v médiách objavila niekoľkokrát. Vždy išlo ale o nepravdivú informáciu. Žiaľ, tentokrát sa fanúšikovia musia zmieriť s tým, že je to pravda. 🙁

V rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias, ktorý v roku 2003 vydal časopis Rolling Stone má David Bowie 6 zo svojich vydaných albumov. Jeho prelomový album s názvom The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars vyšiel v roku 1972.

R.I.P.

https://www.youtube.com/watch?v=N4d7Wp9kKjA

zdroj: hudba.zoznam.sk

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach