Europa 2 - Maxximum muziky

Počítačová hra, ktorá prekonala Fortnite: V Šanghaji budú hráči bojovať o viac než 33 miliónov dolárov!

V Šanghaji sa od stredy až do nedele stretne 16 tímov vo finálovom turnaji hry Dota. Tento turnaj je však oproti ostatným skutočne výnimočný. Hráči si zmerajú sily v napínavom súboji o 33,4 miliónov dolárov, čo je v prepočte takmer 30,2 miliónov eur.

Prvý tím si odnesie odmenu 15,2 miliónov dolárov, druhý tím zinkasuje 4,3 miliónov a tretí tím obdrží 3 milióny dolárov. Ako uvádza Forbes, tím, ktorý bude víťazný sa môže tešiť sume, ktorú získavajú známe futbalové kluby za postup do finále Ligy majstrov. Tímu, ktorý skončí na poslednom mieste, taktiež nezostanú oči pre plač, prilepší si o 500 tisíc dolárov.

Dota 2 patrí k strategickej free-to-play hre, patriacej pod kategóriu MOBA. V tejto hre proti sebe bojujú dva tímy. V oboch tímoch je päť hráčov. Hráči musia zničiť Ancient – hlavnú budovu súpera. K dispozícii sú tri rozličné cesty, ktoré vedú k tejto budove.

Medzi skalnými fanúšikmi, ktorých je viac než 10 miliónov, nie je Dota žiadnou novinkou a je zaradená k piatim najviac hraným hrám na platforme Steam. Každý jeden tím tvoria hráči, ktorí sú zmesou rôznych národností a každý z nich má vlastnú stratégiu.

Tento rok prebieha už deviaty turnaj The International, ktorý je zajímavý tým, že prebieha mimo Európy a Severnej Ameriky. Samotný turnaj a hru má pod ochrannými krídlami spoločnosť Valve, ktorá bola založená niekdajšími zamestnancami Microsoftu. Tí fanúšikov ohromili dnes už legendárnymi akčnými hrami, akými sú Half-Life alebo Counter-Strike. Zdá sa, že organizátori si pre fanúšikov prichystali turnaj, na ktorý budú spomínať veľmi dlho.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach