Europa 2 - Maxximum muziky

Chceš ísť so spolužiakmi do Štrasburgu? Tak sa zapoj do Euroscoly!

Máš jedinečnú príležitosť, ako sa stať súčasťou Európy pre mladých. Každé dva roky sa organizuje event European Youth Event (EYE). Na ňom sa stretnú tisícky mladých ľudí z celej Európskej Únie, aby prezentovali svoje postoje o našej budúcnosti tým kompetentným.

Program Euroscola je určený študentom ktorejkoľvek strednej školy na Slovensku vo veku 16 až 18 rokov. Tvoja škola sa môže zapojiť tak, že jej študenti zorganizujú jedno alebo viacero podujatí s cieľom diskutovať o Európskej únií. Podmienky sú jednoduché – môže to byť event, či workshop s hosťami – musí však byť spojený s diskusiou. Dôležité je, aby to bola oblasť, o ktorej môže Európsky parlament rozhodovať.

Z podujatia potom škola vyhotoví písomnú správu, ktorú spolu s vyplnenou prihláškou a kópiou zriaďovacej listiny školy v elektronickej forme pošle na adresu epbratislava@ep.europa.eu. A musí tak urobiť do 24. novembra 2019 do 24:00 hod.

Víťazná škola sa zúčastní Európskeho podujatia pre mladých (EYE), ktoré sa koná v máji 2020 v Štrasburgu za účasti poslancov Európskeho parlamentu. Školy, ktoré sa umiestnia na 2. – 7. mieste, sa zúčastnia pracovného dňa v Európskom parlamente v Štrasburgu v prvom polroku 2020.

Do Euroscoly sa zapojilo už aj Gymnázium z Pezinka. Šikovným pezinským študentom sa podarilo zorganizovať diskusiu o ochrane životného prostredia a o boji s klimatickými zmenami s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou, ktorá je absolventkou tohto gymnázia. Na 19.11. si žiaci pripravujú videokonferenciu s poslancom Európskeho parlamentu. Okrem iného sa študenti gymnázia môžu tešiť aj na kvíz o histórii EU a nácviky typických tancov pre rôzne štáty v EU.

Viac info o Euroscole nájdeš tu

Zdroj: Euroscola

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach