Europa 2 - Maxximum muziky

Už o pár dní zistíš výsledky 9. ročníka Ruka Hore Awards 2021!

9.ročník Ruka Hore Awards už 24.mája spozná svojich víťazov! Každým rokom Ruka Hore ako garant súťaže pripravuje v spolupráci s Krea Production k vyhláseniu výsledkov kreatívny event, ktorý nepatrí medzi typické akcie, práve naopak.

Samotné vyhlásenie sa nesie v umeleckom a kreatívnom duchu, ktorý u nás nerobí zatiaľ nikto. Tentokrát organizátori prekvapili a vyhlasovanie výsledkov sa uskutoční v špeciálnej umeleckej inštalácii od uznávaného fotografa, režiséra a umelca Lousy Aubera.

​Minulý rok sa počas výsledkov vyhlásenia konal prvý GalaStream, na ktorom sa však kvôli pandemickým opatreniam nemohla zúčastniť verejnosť. Tento ročník však prinesie umenie nielen cez online stream, ale priamo medzi ľudí, a to na strechu multifunkčnej budovy Nivy.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

O kreatívu eventu sa postaral Lousy Auber, ktorý vyštudoval mediálne štúdia v Kodani a do povedomia širšej verejnosti sa dostal najmä vďaka intervencii na fasáde bývalého hotela Kyjev v Bratislave.

V jeho pestrom portfóliu nájdeme okrem iného, performance Červená armáda (Grape festival), zvukovo-svetelné inštalácie pre Bielu noc či umelecké inštalácie v rámci komerčnej spolupráce so svetovou športovou značkou. K jeho dlhodobým projektom patrí aj @lousyselfies, v rámci ktorého vytvára zbierku 1000 portrétov (analógových selfies) ľudí zo svojho okolia.

„Sme nesmierne radi, že tento ročník si vzal pod taktovku kreatívec akým Lous rozhodne je. Jeho špeciálna inštalácia, ktorá v rámci akcie Biela noc zožala obrovský úspech, bude refreshnutá exkluzívne pre 9.ročník Ruka Hore Awards a priamo v nej prebehne koncert, ktorý bude pozostávať zo skladieb od víťazov ankety. Každá kategória bude mať svoj remake od kapely, ktorú by nikto nečakal“, objasňuje umelecký event Jana Frankovič Szabová z Krea Production.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Okrem umeleckého zážitku z netradičného vyhlásenia si tím Ruka Hore Awards pripravil opäť osobité ocenenie, ktorý každý rok navrhuje renomovaný umelec.

„Keďže sme v roku 2016 s manželkou založili ateliér MEB architects, pracujeme na neustálom prepojení architektúry a modernej doby, veľmi si vážime túto príležitosť vytvoriť niečo jedinečné pre tento unikátny hudobný projekt. Naša tvorba odzrkadľuje spoluprácu našich dvoch myslí, symbiózu nášho tvorivého ducha a nášho pohľadu na svet, veríme preto, že ako fanúšikovia ocenili v tejto ankete svojich obľúbených interpretov, tak samotní umelci ocenia aj na mieru pripravenú cenu pre nich“, hovorí Ing.arch. Matej Babuliak. Oficiálne vyhlásenie výsledkov 9.ročníka Ruka Hore Awards odštartuje už tento utorok, 24.mája hudobným setom DJ Piggo o 17:00, následne oficiálne večerný program v špeciálnej Lausyho inštalácii otvorí moderátor projektov Ruky Hore, Martin „Bandurko“ Husár.

Tento rok sa o titul Objav roka „pobije“ 23 umelcov, medzi ktorými sú mená ako Adam Pavlovčin, Karin Ann, Rene Rendy, Nia, Elizabeth Kopecká, Emma Lacova, Yael či Tamara Kramár.

Zdroj: tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach