Europa 2 - Maxximum muziky

Za mesiac som zarobil 10-tisíc a teraz ti ukážem, ako na to: Takto skutoční finanční poradcovia nekomunikujú!

V najnovšej epizóde podcastu Nebuď Ďuro sa dozvieš informácie ohľadne osobného finančného plánu, podnikateľského finančného plánu a nazreli sme aj do finančného vzdelávania, ktoré je určené pre deti.

Osobný alebo podnikateľský finančný plán sa ti naozaj oplatí mať – presvedčia ťa o tom vedúci oddelenia Rozvoj segmentu štandardní klienti Peter Magyar a riaditeľ Odboru malí podnikatelia Štefan Barna. V štúdiu bola aj Lucka Macková, špecialistka marketingovej komunikácie VÚB banky, ktorá v druhej polovici rozhovoru priblížila, aké finančné vzdelávacie projekty pre deti existujú.

V rozhovore sa dozvieš tieto dôležité informácie:

  • Pre koho je finančný plán určený a ako sa k nemu dostať
  • Od akého veku by si sa mal začať zaujímať otázkou, čo je finančný plán
  • Ako často je potrebné robiť osobný finančný plán
  • Čo v prípade, ak sa nedokážeš držať finančného plánu
  • Aký je rozdiel medzi osobným a podnikateľským finančným plánom
  • V čom môže podnikateľom pomôcť finančný plán a či sa dá vypracovať online
  • Aké projekty má VÚB banka pre deti, aby zvýšila ich finančnú gramotnosť
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Osobný finančný plán

„Osobný finančný plán je zhodnotenie finančného zdravia každého z nás, objasňuje metaforicky Peter Magyar, ktorý zároveň dodáva, že popri jeho zostavovaní sa môžeš dozvedieť, ako lepšie narábať s peniazmi, ako s peniazmi vyjsť a čo robiť, aby sa nerozkotúľali tam, kde sa nemajú.

Získať finančný plán je podľa odborníkov jednoduché a ide o pár minútovú záležitosť. „Vo VÚB banke ho vie urobiť každý pracovník na pobočke,“ hovorí Peter Magyar. Tiež hovorí, že sa dá spraviť aj po telefóne cez kontaktné centrum. „Pre tých, ktorí sú naozaj zaneprázdnení, ho vieme spraviť aj na diaľku,“ uzatvára.

​Podnikateľský finančný plán

„Rozdiel medzi osobným finančným plánom a plánovaním, ktoré robíme pre malých podnikateľov, funguje v zásade na rovnakom princípe,“ opisuje Štefan Barna. Postup opisuje ako stretnutie s niekým, kto rozumie finančným produktom a službám. „Je to diskusia o klientovom podnikaní. Ide o príjemný rozhovor o tom, kam chce klient posunúť svoj biznis a následné hľadanie zmysluplných riešení,“ dodáva.

Finančné vzdelávanie pre deti

Vo VÚB banke majú v súčasnosti nový projekt o finančnom vzdelávaní pre deti, ktorý sa volá Capitals. „Každý ho môže nájsť na stránke peniazehrouskapelou.sk. Je to špeciálna online hra o financiách pre deti, ktorá je zdarma,“ povedala o projekte Lucka Macková.

​Všetky epizódy podcastu Nebuď Ďuro nájdeš na podmaz.sk alebo vo svojej podcastovej aplikácii.

Tento podcast ti prináša VÚB banka, člen skupiny Intesa Sanpaolo.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach