Europa 2 - Maxximum muziky

Oplatí sa vidieť: Seriál From Scratch, ktorý zobrazuje nehynúcu lásku, je inšpirovaný skutočnými udalosťami!

Aj keď seriál From Scratch vyšiel už pred pár týždňami, neprestáva sa o ňom hovoriť. Niekdajšie Number 1. v USA vzniklo na základe knižnej predlohy From Scratch: A Memoir of Love, Sicily and Finding Home. Jej autorkou je americká herečka Tembi Locke a vďaka veľkej obľube sa kniha dočkala aj seriálového spracovania.

Ak nevieš, či sa oplatí pozrieť tento 8-dielny seriál, odpoveď je áno, oplatí! Ide o nádherný príbeh lásky, ktorý sa začal budovať v talianskej Florencii. V hlavnej úlohe sa predstavila talentovaná Zoe Saldaña ako Amy a Eugenio Mastrandrea, ktorý stvárnil Lina.

https://www.youtube.com/watch?v=vBHKSQ4MrJE

Nasledujúci text obsahuje spoilery

Po tom, ako sa seriálová Amy presťahovala z amerického Texasu do Florencie kvôli štúdiu umenia, náhodne stretla na ulici Lina, ktorý bol šéfkuchárom. Počas sledovania môžeš vidieť, ako sa ich životy postupne prepletajú až sa napokon zaľúbia a urobia pre seba aj nemožné. Bohužiaľ, ako to už v živote býva, ani ich vzťah nie je prechádzka ružovou záhradou a obaja musia čeliť tomu, čo si pre nich osud pripravil.

Linovi v Amerike, kam sa za Amy presťahoval, diagnostikujú atypickú formu rakoviny, s ktorou sa dvojica musí bojovať. Keď sa obaja tešia z toho, že túto zákernú chorobu prekonali, do života im príde ďalšia rana. Rakovina sa vráti späť a Lino jej podľahne. Kým však príde jeho koniec, na obrazovkách sa ti naskytnú nádherné momenty, pri ktorých sa neubrániš slzám.

Ak si seriál už videl a popri sledovaní si si povedal, že takáto nehynúca láska sa môže udiať len vo filme, radšej si sadni a podrž sa, pretože ako kniha, tak aj seriál, je inšpirovaný skutočným príbehom, ktorý s malými odchýlkami prežila autorka Tembi Locke. Autorka sa skutočne zaľúbila do Sicílčana, ktorý sa živil ako šéfkuchár. Bohužiaľ, ani osud skutočného Sara sa nelíši od toho filmového. Po diagnostikovaní rakoviny zomrel v roku 2012, po tom, ako sa o neho jeho žena 10 rokov starala.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach