Europa 2 - Maxximum muziky

Tragická správa pre fanúšikov Harryho Pottera a Hviezdnych vojen. Opustil nás ďalší herec!

Paul Grant, ktorý hviezdil v kultových filmových sériách ako Hviezdne vojny či Harry Potter, nás navždy opustil vo veku 56 rokov. Portál theguardian.com uvádza, že herec bol v pondelok pred štvrtou hodinou ráno prehlásený za mŕtveho, no mozgová smrť uňho nastala už skôr.

Príčina smrti však nebola zverejnená. Tragická nehoda sa stala vo štvrtok 16. marca na stanici Svätého Pankráca v Londýne, kde skolaboval a následne mu bola zavolaná rýchla pomoc. Zaujímavosťou je, že táto stanica je neďaleko nástupišťa 9¾, ktoré sa nachádza na stanici Kings Cross.

Paul stvárnil Ewoka v Návrate Jediho a škriatka v Potterovskej sérii. Objavil sa tiež v kultovej klasike Labyrint z roku 1986 po boku Davida Bowieho a Jennifer Connelly, píše ďalej spomínaný portál. Bol tiež kaskadérskym dvojníkom Shari Weiser, ktorej charakterom bol Hoggle, v už vyššie spomínanom filme. Zahral si aj vo filme Legenda s Tomom Cruisom z roku 1985 či Willow z 1988.

​Jeho dcéra Sophie Jayne Grant potvrdila jeho smrť pre Sky News a povedala: „Mám zlomené srdce… Žiadne dievča si nezaslúži, aby jej zobrali otca… Bol tak dobre známy a milovaný (za jeho prácu). Odišiel príliš skoro.“

Paul za sebou zanecháva svoju priateľku Mariu Dwyerovú, svoje dve dcéry a syna a tiež nevlastné deti a vnúčatá. Maria hovorí, že Paul bol láskou jej života a najvtipnejší muž, akého pozná. „Urobil môj život kompletným. Bez neho to už nebude rovnaké,“ dodala.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach