Europa 2 - Maxximum muziky

Oktagon Underground: Last Man Standing – Najobávanejšia výzva JE TU!

Turnaj Oktagon Underground: Last man standing sa nezadržateľne blíži. V osemčlennej pyramíde, najobávanejšej výzve bojových športov, sa predstaví Václav Sivák, Milan Páleš, Michael Krčmář, Vladimír Lengál, Marco Novák a trojica zahraničných bojovníkov: Carsten Ringler, Marc Dass Rey a Bailey Sugden.

Súbojom v pyramíde budú predchádzať dva súboje, ktoré celý turnaj Oktagon Underground: Last Man Standing otvoria. V prvom z nich sa proti sebe postavia európsky šampión K-1 Jan Pajtaš a zástupca Hanuman gymu, thaiboxer Andrej ŠIMKULIČ. V tom druhom potom nastúpi thaiboxer Ladislav Krištúfek, ktorý je šampiónom európskeho pohára Wako 2016 a proti nemu Štefan MEZSÁROS, majster Slovenska K-1 WKU.

Víťazi týchto súbojov budú pripravení naskočiť do semifinále pyramídy, v prípade, že by niektorý zo štyroch postupujúcich nebol schopný v turnaji ďalej pokračovať. S tým, že prednosť dostane víťaz duelu Krištúfek – Mezsáros.

​ROZHODNE SPRÁVNA TAKTIKA

Osmička štvrťfinalistov je už známa, rozlosovanie do jednotlivých štvrťfinálových zápasov však bude jasné až počas piatkového váženia bojovníkov. „Rozhodli sme sa to urobiť atraktívne. Najprv vylosujeme poradie od jedničky do osmičky, a podľa neho budú jednotliví bojovníci mať možnosť sami seba obsadiť do pavúka, „opisuje promotér Ondřej Novotný.

„Prvý z nich bude pravdepodobne mať záujem o prvý štvrťfinálový zápas, aby mal čo najdlhší čas na regeneráciu pred semifinálovým zápasom. Zaujímavé to potom bude ďalej z hľadiska taktiky. Viem si predstaviť, že hneď ďalší bojovník sa bude chcieť objaviť na úplne opačnej strane pavúka, aby prvého vylosovaného, ​​ak ho bude považovať za ťažkého súpera, stretol až v čo možno v najneskoršej fáze turnaja, „hovorí Novotný. „Máme sa rozhodne na čo tešiť. Už samotné žrebovanie a obsadzovanie pavúka bude nesmierne zaujímavé, „dodáva.

Všetky zápasy turnajového pavúka prebiehajú v jeden jediný večer. Víťaz turnaja tak v jeden večer musí poraziť hneď troch ďalších bojovníkov. Zápas môže skončiť KO, víťazstvom na body alebo zastavením rozhodcu, zápasí sa na tri kolá po troch minútach. V prípade remízy nasleduje extra kolo, ktoré musí rozhodnúť o víťazovi. Zápasí sa podľa pravidiel thajského boxu, sú povolené údery, kopy, klinči a podkopy.

Turnaj Oktagon Underground: Last man standing môžete sledovať naživo iba na OKTAGON.tv, DNES od 18.00 hod.

Zdroj: oktagon.tv

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach