Europa 2 - Maxximum muziky

Chris Hemsworth si dáva pauzu od herectva. Dôvodom je obava z vážnej choroby

39-ročný sex symbol Chris Hemsworth nepotešil fanúšikov. Oznámil, že na nejaký čas končí s herectvom a nie je to len taký jeho rozmar, je za tým niečo vážnejšie. Doktori mu totižto oznámili, že má predispozíciu na Alzeimerovu chorobu.

Herec sa objavil v mnohých filmoch, no najviac ho preslávila úloha Thora. To, že si dáva pauzu od herectva, povedal v rozhovore pre Vanity Fair. Herec prezradil, že po varovaní doktorov zmenil celý svoj životný štýl. Hereckú kariéru chce zabaliť hneď po tom, ako dokončí promovanie seriálu Limitless.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Herec v rozhovore prezradil, že má predispozíciu na spomínanú chorobu, ktorá je charakterizovaná ako progresívna porucha mozgu. Najčastejšie sa objavuje u ľudí, ktorí majú viac ako 65 rokov. Alzheimerova choroba je najčastejšou príčinou demencie, ktorou trpí celosvetovo približne 50 miliónov ľudí, uvádza portál lundbeck.com.

O chorobe sa mal dozvedieť priamo pred kamerami

Herec sa o jeho predispozícii mal dozvedieť priamo na pľaci. V piatej epizóde seriálu, ktorá sa nazýva Memory, mu mali povedať výsledky testov, ktorým ho predtým podrobili. Nakoniec sa tak nestalo. „Zobrali mi krv a spravili niekoľko testov. Plán bol taký, že mi ich výsledky povedia pred kamerami a zároveň na základe testov mi odporučia, čo a ako by som mal robiť inak,“ povedal Chris v interview.

Peter Attia, ktorý je v epizóde prezentovaný ako doktor dlhovekosti, však po výsledkov zavolal režisérovi Darrenovi Aronofskemu, ktorému mal údajne povedať, že informácie, ktoré zistil, mu nechce povedať pred kamerami. Zároveň navrhol, aby mal s hercom rozhovor mimo pľacu a nech sa sám Chris rozhodne, či chce, aby to bolo zaznamenané, priblížil herec.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach