Europa 2 - Maxximum muziky

DARA ROLINS: “ Hudba je pre mňa veľký zdroj emócií “ (rozhovor)

Daru Rolins poznáme veľmi dobre. Ako však začala celá jej kariéra, popularita? Všetko začalo tým, že v nej sestra videla talent ako prvá. Jej talent bol jednoznačný, Dara rada spievala a predvádzala sa. Sestra ju prihlásila do detského zboru, aby jej talent vynikol. Celá situácia sa však vyvinula inak, ako obe chceli. Daru zo zboru vyhodili. Nepáčilo sa im, že spievala v medzerách, keď malo byť ticho. Sestre to nedalo pokoj, a tak najala Dare hlasového pedagóga. Ten zo začiatku s Darou spolupracovať nechcel, avšak keď počul jej hlások, zmenil názor. Pedagóg bol veľmi vychýrený, chodil k nemu napríklad slávny Karel Gott.

Dara sa v tejto etape svojho života veľa naučila, získala veľa skúseností, možností presadiť sa na hudobnej scéne. Jej profesionálny život sa výrazne posunul vpred. Bez protekcie sa maličké dievčatko dostalo veľmi ďaleko, pretože ako sama Dara o sebe hovorí, bola veľmi ambiciózna a hlavne chcela.

Na otázku, ktorý moment ju posunul v jej kariére na výslnie odpovedala, že to bolo vtedy, keď naspievala pesničku Keby som bola princezná Arabela. Jej spevácka kariéra sa v tej chvíli rapídne rozbehla, svet sa točil okolo nej. Žila hudbou, chodila na klavír, veľa tancovala, nahrávala nové pesničky, vznikali nové spolupráce. Významným momentom však bolo až naspievanie skladby Zvonky štěstí s Karelom Gottom.

Dara si do dnešného dňa pamätá, ako im zazvonil doma telefón a v ňom sa ozval hlas Karela Gotta. Karel sa dopočul o malej Darinke a veľmi ju chcel osobne spoznať. Ten okamih si pamätá veľmi dobre, rada na neho s úsmevom na perách spomína.

Dara Rolins v rozhovore s Osťom priznala, že všetky pesničky si píše sama. Všetky skladby má spojené s nejakou udalosťou, momentom, s ktorým je Dara spojená.

V čom všetkom je pomáha yoga? Dá sa skĺbiť rodinný život so slávou? Kde vidí svoju blízku budúcnosť? Odpovede na tieto otázky nájdete v rozhovore tu:

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach