Europa 2 - Maxximum muziky

Killing Eve: Štýlová hra na mačku a myš

Kým Eve žije pokľudný možno trocha nudný život na hromádke s manželom, Villanelle je výstredná a talentovaná vrahyňa. Obe sú veľmi inteligenté ženy, ktoré začnú byť sebou navzájom posadnuté, čo naruší ich zaužívaný štýl života a obráti ho naruby. Villanelle sleduje a naopak je sledovaná vyšetrovateľkou Eve, nevkusnou vydatou byrokratkou, ktorá postráda v živote vzrušenie. Villanelle ju zaujme svojím rafinovaným štýlom a výstrednými metódami. Záujem je obojstranný. Villanelle hneď zo začiatku pociťuje vzrušenie z toho že jej niekto venuje pozornosť a ich vzájomný vzťah je s pribúdajúcimi epizódami stále komplexnejší. Villanelle vidí v Eve to, čo sa skrýva pod povrchom.

Ako skvelý príklad môžeme uviesť jej nádherné a nepoddajné vlasy, ktoré sa pre Villanelle stanú predmetom fetišu. Zobrazujú v Eve esenciu ženy, ktorou by mohla byť, no potláča ju v sebe. V jednej z najzmyselnejších scén seriálu Eve otvára svoj stratený kufor a zisťuje že Villanelle nahradila všetko jej oblečenie dekadentnými dizajnérskymi kúskami. Keď si neskôr vyskúša jedny zo šiat, je sama zaskočená a očarená tým, čo vidí v zrkadle – femme fatale.

Ako poznamenala kostýmová dizajnérka seriálu Pheobe de Gaye, Villanelle sa snaží zmanipulovať Eve, aby videla svoju vlastnú krásu. Kostýmy v tomto strhujúcom seriáli excelentne interpretujú podstatu jeho hlavných postáv.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach