Europa 2 - Maxximum muziky

Do kín prišiel film, ktorý láka divákov na veľa erotiky!

Pred pár dňami prišla do kín erotická love story, ktorá pred divákov kladie otázku ich postoja k otvoreným vzťahom. Prvé projekcie ukázali, že postoj je veľmi rôzny. Tvorcovia sa pýtajú, či, a do akej miery môže byť vzťah úprimný a kde sú hranice toho, čo sa už nedá vrátiť späť.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

V hlavnej úlohe uvidíš Hanku Vagnerovú, ktorá stvárni Hanu. Tá začína cítiť, že jej vzťah s Petrom (Matyáš Řezníček) je už akýsi statický a pohybuje sa v zabehaných koľajách. Keď sa stretne s párom, ktorý má otvorený vzťah, navrhne Petrovi, že by si podobné fungovanie mohli vyskúšať aj oni. Najprv zdieľajú svoje erotické predstavy a sny, potom to však zájde ďalej, otvoria sa novým partnerom a partnerkám a zdieľajú svoje skúsenosti a zážitky s nimi. Experiment so slobodou sa však môže ľahko vymknúť z rúk, čo si na úvod nikto neuvedomoval.

V čase tvorby nadčasový

„Paradoxné je, že vo chvíli, keď sme scenár začali písať, to u nás ešte nejako zvlášť veľká téma nebola,“ hovorí Hanka Vagnerová, ktorá vo filme nielen účinkuje, ale je aj spoluautorkou scenára. „Ale po tých 7 rokoch, kedy sa film konečne dostáva do kín, téma rezonuje a rieši sa celospoločensky. Je to poznať aj na prvých projekciách, ktoré sme mali. Film vyvoláva ohromné diskusie, ľudia na túto problematiku nemajú jasný názor. Niekoho to provokuje, niekto zásadne nesúhlasí, iný je veľmi pre… Je skvelé, že to vzbudzuje emócie.“

Napriek tomu, že téma v čase tvorby scenára ešte nebola častou, v tichosti už bola realitou. „Čerpali sme vlastne z našich skúseností, zo skúseností našich kamarátov. Všetko, čo je vo filme, sú buď veci, ktoré sme zažili, alebo ich zažil niekto z našich blízkych,“ povedal režisér Tomáš Wiński.

„Náš film je sondou do intimity páru, ktorý prostredníctvom spovedí nakrúcaných na video skúma hranice úprimnosti v otvorenom vzťahu,“ približuje režisér. „Zaujíma nás to, čo si postavy nepovedia, čo premlčia, aké emócie potláčajú a kde ich konečne prejavia.“

https://www.instagram.com/p/CkTTYjksWf2/

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach