Europa 2 - Maxximum muziky

Rapper DNA: Rapom sme kritizovali systém v tejto krajine (rozhovor)

Ďalším hosťom v Sunday Session bol rapper DNA, vlastným menom Roman Szabó, ktorý je producentom a členom bratislavských hip-hopových skupín Drvivá Menšina a Názov Stavby. DNA je majiteľom vydavateľstva VSZ (V sieti zla).

V rozhovore si zaspomínal na časy, kedy vznikli skupiny, v ktorých pôsobil, ako začali koncertovať po Česku a Slovensku, čo bolo v tej dobe určite prelomové. Hudbou sa chceli vyjadrovať k spoločenským problémom, čo sa im darilo a notoricky známu skladbu Štát ťa núti poznajú viaceré generácie. Skladba je nadčasová a ešte teraz je v nej mnoho pravdy aj keď už ubehlo veľa rokov.

Po niekoľkých rokoch začali členovia vydávať svoje sólo albumy, vrátane DNA. Vo svojej tvorbe sa nesústredí len na štúdiovú prácu, ale je to tvorené ako živý projekt. Jeho songy sú o živote a najmä o tom, čo sám prežil. Chce, aby ľudia neprišli na jeho koncert len kvôli šou, ale najmä kvôli textom.

Momentálne pracuje na projekte o varení, DNA je vegetarián a chce šíriť myšlienku vegetariánskeho jedla a ľuďom ukázať alternatívu. Podporuje slovenských umelcov a recyklovateľnú módu. Dal dokopy tím ľudí, ktorí spolu s ním podporujú myšlienku: hudba-jedlo-móda. Viac sa dozvieš v rozhovore…

Pozri si aj ďalšie časti Sunday Session s hosťami:

Otis (H16)
Tomi Popovič
Plexo
Igor Kmeťo

ADiss
Mišo Biely
Peter Pann
Mega M
Smart (DMS)
Kali
Majself
Supa
EGO
P.A.T.
Matej Straka
Strapo
Aless
Johnny Mečoch
Separ
Čis T
Majk Spirit
Miky Mora

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach