Europa 2 - Maxximum muziky

Zverina: „Rap má byť hlavne o tom, že si hlasná trúba národa a utlačovaných ľudí, ktorí to nemôžu povedať“ (rozhovor)

Moderátor Osťo vo svojej nedeľnej relácii Sunday Session privítal rappera Zverinu. Porozprával o svojom progrese, ako sa dostal z ulíc na pódiá.

Zverky spomenul, aké bolo jeho detstvo. So starším bratom bol v gangu, jazdili na bicykloch a nosili reťaze. Práve jeho starší brat ho dostal k rapu. Hrával disco z 90. rokov a to bola tá éra, kedy sa do popových skladieb dostávali prvé známky rapu a presne tie rapové pasáže ho oslovili.

Rapper prezradil, že jeho prvá kapela mala názov Bad Boys a druhá Mental Metal. Už ako 14-ročný povedal mame, že mu vyjde CD-čko a bude slávny.

Jeho kariéru odštartoval freestyle, ktorý predviedol na konci akcie a ľudia z neho odpadli. Potom sa dostal na výšku do Zvolena, kde sa stretol s A.D. a nahral prvý song. Po prvom semestri v tom mal Zverina jasno a školu prerušil, aby sa mohol naplno venovať svojmu snu a stať sa slávnym rapperom.

Nasledoval prvý album Svetlo v tme a Zverky si spnil svoj detský sen. Tento rok označil ako moment, kedy sa to celé vystrelilo do vzduchu – začiatok éry. Rapper sa vyjadril, že to bola iná doba a nebol v tom taký kalkul ako teraz, že každý vydáva CD pred Vianocami. Povedal, že nie je ten typ, ktorý by si plánoval turné a oslovoval kluby. „Keď ma niekto chce, nech zavolá,“ dodal. V rozhovore nám prezradil aj to, že sa venuje ghost-writingu a vie, čomu sa chce venovať po rape.

Celý rozhovor si pozri TU:

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach