Europa 2 - Maxximum muziky

DJ YANKO KRÁL: “ Najväčšia chyba rapperov je: všetci chcú znieť rovnako“ (rozhovor)

Yanko je z hudobníckej rodiny. Hudbu ma od malička v krvi, avšak poňal ju trocha inak. Yanko sa vydal vlastnou hudobnou cestou. Všetko začalo v časoch strednej školy, keď bola doba posúvania si video kaziet, audio nahrávok. Jeho hudobné začiatky začali po skončení strednej školy, kedy prišli na scénu jeho prvé koncerty.

Veľa ľudí Yanka spája s hip hopom. Yanko Osťovi v rozhovore na túto tému povedal, že na hip hop nikdy nezanevrel. Na začiatku sa z hip hopu veľa naučil, posunulo ho to v jeho kariére ďalej. Yanko na tému hip hop ešte uviedol, že vždy počúval aj iné žánre, nie len samotný hip hop. Keď začal miešať aj iné žánre, nie len hip hop stretlo sa to u ľudí s nepochopením. Postupom času si vybudoval svoje meno, svoj štýl a to ho momentálne baví a napĺňa. Ľudí a dnešnú dobu charakterizuje ako otvorenejšiu a dostupnejšiu.

Osťo sa Yanka v rozhovore opýtal, kde berie svoju inšpiráciu. Odpoveď bola jasná. Na sociálnych sieťach. Najpodstatnejšie je však podľa Yanka nájsť svoj vlastný štýl a neprispôsobovať sa trendom, pretože človek sa v tom dokáže stratiť.

Čo by chcel v budúcnosti ako DJ dosiahnuť? Ako hodnotí klubovú atmosféru v našom hlavom meste? Dokáže sa DJ na Slovensku uživiť? Všetko sa dozvieš v rozhovore s Yankom a Osťom tu:

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach