Europa 2 - Maxximum muziky

VIDEO: Martin Cisár púšťa do svete emotívnu skladbu NAVŽDY – kto sa nájde v jej SLOVÁCH?

„Pieseň je pre mňa veľmi osobnou záležitosťou. Vyznávam v nej silné city k určitej osobe. Je smutná, no aj šťastná zároveň. Ako keby sa vo mne bila realita s konkrétnou predstavou v čase, keď som ju písal,“ prezrádza hneď v úvode majiteľ jedného z najsilnejších hlasov na slovenskej hudobnej scéne Martin Císar. Hlavná myšlienka pesničky pritom nie je cudzia žiadnemu z nás.

„Rozprávam v nej o svojich pocitoch k danému človeku. Spievam nielen o tom, čo cítim, ale tiež o strachu, že tieto pocity nie sú vzájomné a ja túto vzácnu osobu nakoniec stratím. Ak by sa to však stalo, verím, že vždy sa k sebe vrátime a nájdeme spoločnú cestu. Nechcem ale, aby bola pesnička vnímaná iba v smutnom kontexte. Možno ju chápať i tak, že napriek prekážkam sa dvaja ľudia stále ľúbia a sú spolu šťastní.“ Martin nepochybuje o tom, že ľudí s podobným cítením má medzi fanúšikmi viac, preto sa rozhodol vydať skladbu Navždy ako singel.

Romantický videoklip v totožnom duchu

Myšlienku o láske, vzďaľovaní a hľadaní sa, či opätovných návratoch k sebe Martin pretavil aj do krásneho videoklipu. „Za lokalitu sme vybrali krásnu slovenskú prírodu v obci Pribylina a okolie Liptovskej Mary. Musím priznať, že samotné natáčanie bolo pre mňa výzvou, keďže ako herec sa necítim a zrejme ním ani nikdy nebudem,“ smeje sa dnes pri pomyslení na natáčanie úspešný finalista speváckej súťaže Hlas Česko Slovenska.

​V klipe si Martinovu partnerku zahrala jeho dlhoročná kamarátka Patrícia Orthová, členka divadelného zoskupenia Teatro Orlus. „Bol som veľmi rád, že súhlasila a na chvíľku sa z nás stali zaľúbenci. Dobre sme sa na tom zabavili.

O réžiu klipu sa postaral Ján Proner, s ktorým má Martin skúsenosti z už dávnejšej spolupráce na akustickej verzii skladby Šťastie. Nahrávanie piesne prebehlo v Tatras studio v Liptovskom Mikuláši a o produkciu sa postaral mladý český producent Vojta Nekoranec.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: europa2.sk

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach