Europa 2 - Maxximum muziky

VIDEO: Toto je EXKLUZÍVNA premiéra pre teba na našom webe

Presne pred mesiacom vstúpila na slovenskú hudobnú scénu Karin Ann – mladá, iba 17-ročná slovenská speváčka, prináša v apríli svoj v poradí druhý singel s názvom Zrkadlo.

Zatiaľ, čo v marcovom debute Ruky preč Karin podporil featuringom raper Majself, nový singel Zrkadlo je jej prvým sólovým počinom.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Karin Ann: „Na konci dňa si je každý sám svojím najväčším démonom

Pre mňa táto skladba znázorňuje to, že všetci majú nejakých svojich démonov, či už o nich hovoria alebo nie, či už sa to týka vzťahov (či romantických či platonických) alebo názorov ľudí alebo anxiety (úzkosť – pozn. autora),“ vysvetľuje Karin posolstvo druhého singla. „Na konci dňa si je ale každý sám najväčším démonom,dostáva sa k pointe svojej novej skladby a dodáva, že ani ona sama nie je výnimkou a tiež čelí vlastným vnútorným démonom.

„Singel Zrkadlo pre Karin Ann je druhý v poradí v našej ceste k hudobnej originalite,“ hovorí na margo skladby Karinin dvorný producent Tomi Popovič. „S mojím tímom Fillipianom a Nikol Kassel sme v spolupráci s Karin vytvorili originálny sound a tematicky zaujímavý text a zároveň zachytili hitovosť v melódiách. Teším sa z tohto songu,“ dopĺňa Tomi.

Ako Karin prezrádza, singel Zrkadlo mal pôvodne vyjsť v sprievode nového videoklipu. Pár dní pred nakrúcaním, však ochromil verejný život u nás korona vírus, preto Karin čelila rovnakej otázke, akej v týchto dňoch čelia jej kolegovia umelci po celom svete – presunúť projekt na neskôr alebo pokračovať v práci? Karin sa rozhodla pokračovať a tak singel Zrkadlo na teraz podčiarkla vydareným lyric videom. „Mnohí umelci teraz hľadajú rôzne alternatívne riešenia a cestičky, ako v aktuálnej situácii nestrácať čas a pracovať v rámci možností ďalej. Karin to vyriešila takto. Kto vie, možno neskôr, keď sa bude pesnička fanúšikom veľmi páčiť, tak sa dočká aj toho pôvodne plánovaného videoklipu,“ dodáva dvorný producent speváčky Tomi Popovič.

Zatiaľ čo v týchto dňoch už Karin posiela do sveta svoj druhý singel Zrkadlo, jej debutový singel Ruky preč sa medzičasom stihol na youtube priblížiť k hranici pol milióna vzhliadnutí – ako nováčik na scéne teda jednoznačne zaujala. Karin dnes, s odstupom času úprimne priznáva, že nával pozitívnych reakcií na jej debutový počin ju príjemne prekvapil. „Feedback bol poväčšine pozitívny a celkovo to koľko ľudí počulo tú pesničku mi príde priam až nereálne. Je to dosť surreal feeling; nikdy som si nemyslela, že moja prvá pesnička dostane také dobré reakcie a takú podporu…“ hodnotí Karin prvý feedback na svoju tvorbu od verejnosti, kolegov i médií.

Hlas Generácie Z

Nová slovenská speváčka Karin Ann definuje svoje hudobné cítenie ako súčasť aktuálneho svetového prúdu alternative trap. Rok narodenia 2002 ju zaraďuje do takzvanej Generácie Z, narodenej po roku 2000, vyrastajúcej so silným vplyvom moderných technológií. Táto generácia na slovenskej hudobnej scéne veľa svojich zástupcov nemá a práve toto miesto na našej hudobnej scéne chce Karin zaujať.

BIO – Karin Ann

Speváčka Karin Ann má 17 rokov, narodila sa 10. mája 2002 v Čadci. Od malička mala veľmi blízko k hudobnému a výtvarnému umeniu. Od 4 do 12 rokov sa venovala krasokorčuľovaniu, popri ktorom trénovala tiež balet a gymnastiku. Od 12 do 14 rokov aktívne trénovala jazdu na koni. Následne presedlala na tanec (disco dance, hip hop, modern, jazz, balet), ktorý sa stal jej veľkým hobby. Od detstva sa venovala písaniu básní a keď mala 12 rokov, prišli prvé pokusy o písanie piesní. Prvú kompletnú pieseň napísala v 14tich rokoch. Koncom roka 2018 zverejnila svoje prvé dve skladby a v roku 2019 tretiu, vďaka ktorej ju objavil producent Tomi Popovič. Momentálne spoločne pracujú na jej debutovom EP, ktoré plánujú vydať tento rok.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach