Europa 2 - Maxximum muziky

Nájdeš sa v novom klipe Pary? Kapela oživila pomocou fanúšikov skladbu DOMA DOBRE!

Pieseň DOMA DOBRE vznikla pred trinástimi rokmi tak, ako skoro všetky pesničky skupiny PARA, jamovačkou, na chalupe, kam chlapci chodia čerpať inšpiráciu. „Keď sme zložili hudbu pesničky, oslovili sme bratov Jobusovcov, či by nám ju neotextovali. Branuško poslal text, prišiel do štúdia aj s „pánom Bratom“, ktorý nám nahral to charakteristické píšťalkové sólo a Branuško to spolu so mnou a Michalom Kaščákom naspieval“, zalovil v pamäti spevák kapely Tomáš „Lasky“ Šedivý. Aj keď pieseň vznikla za úplne iných okolností, v týchto dňoch sa dočkala v poradí už druhého videoklipu, ktorým kapela reaguje na súčasnú situáciu, ktorá kvôli pandémii koronavírusu zasiahla celý svet.

Nápad na nový videoklip vznikol vďaka virtuálnemu stretnutiu

Aj partička veselých chalanov zo skupiny PARA, sa po niekoľkých týždňoch sedenia doma, bez koncertovania a stretávania sa, skontaktovala cez monitory počítačov. Počas jedného z rozhovorov Laskymu skrsol skvelý nápad. Navrhol som, že by sme do tvorby videa mohli skúsiť zapojiť našich fanúšikov, ktorí sú takisto ako my doma. Pri voľbe pesničky jednoznačne vyhrala skladba s príznačným názvom „Doma dobre“, ktorú sme vydali ešte v roku 2007,“ hovorí Lasky.

Počas desiatich dní skupina PARA dostala stovky videí. „Individuálne sme sa venovali každému jednému e-mailu, či už len poďakovaním, alebo ďalšími produkčnými krokmi,“ vraví Danko Buzinkay, ktorý mal osobne na starosti celú komunikáciu s fanúšikmi, ktorí sa do výzvy zapojili. Následne sa vyše 10GB materiálu odovzdalo Viktorovi Cickovi, kamarátovi kapely, ale aj skvelému kameramanovi, fotografovi a strihačovi.

Okrem fanúšikov v klipe účinkujú i známe tváre

Okrem kapely, spolu so spevákom Braňom Jobusom a fanúšikmi sa v klipe mihnú aj niektorí kamaráti a známi Parákov. Najväčší priestor však kapela venovala práve fanúšikom. „Ohlasy od ľudí sú vynikajúce, video zdieľajú medzi sebou a „chvália“ sa (v dobrom slova zmysle!), že účinkujú v X-tej sekunde klipu. My z toho máme, samozrejme, veľkú radosť a prežívame to s nimi,“ teší sa Lasky.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Koncert medzi panelákmi aj nová skladba na dosah.

Usmievavá partička má okrem nového klipu i niekoľko ďalších noviniek. 25.5.2020 sa chalani predstavia v Piešťanoch medzi panelákmi. „Bude to interaktívny koncert, som zvedavý, ako nám to pôjde s publikom dívajúcim sa z balkónov. Pre nás to bude taktiež premiéra,“ prezradil Lasky. Okrem prvého koncertu kapela po upokojení situácie plánuje dokončiť novú skladbu. Aktuálne dávame dokopy pesničku, ktorú už síce máme nahranú, ale nie naspievanú. Pevne dúfame, že sa nám ju v blízkej budúcnosti podarí dokončiť a že k nej čoskoro pribudnú ďalšie,“ odokryl spevák najbližšie plány PARY.

Zdroj: europa2.sk

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach