Europa 2 - Maxximum muziky

„Ľudia nie sú zlí“ – Drozďo & Demex ti prinášajú špeciálnu tanečnú verziu známeho hitu

Aj v aktuálnom roku 2020, poznačenom neľahkou pandemickou krízou, sa martinskí producenti Drozďo & Demex spojili s mladým spevákom, skladateľom a producentom Jurajom Hnilicom. Spoločne vyprodukovali novú tanečnú verziu vynikajúceho songu „Ľudia nie sú zlí“ od slovenskej kapely IMT SMILE (hudba: Ivan Tásler, text: Daniel Hevier, album: Valec 1998). Juraj, ktorý mimochodom pochádza tiež z Martina, naspieval vokály vo vlastnom domácom štúdiu. Finálny mix a master zrealizovali Drozďo s Demexom v ich martinskom nahrávacom štúdiu.

Samotný nápad vznikol v roku 2019, keď boli Drozďo a Demex pozvaní do jednej z najsledovanejších relácií súčasnej televíznej tvorby RTVS, do relácie Petra Marcina „Neskoro večer“. Pôvodná Petrova požiadavka bola, aby mu Drozďo s Demexom pripravili ľubovoľnú skladbu, ktorú budú môcť naživo spoločne zaspievať. Úspech pripravenej skladby „Ľudia nie sú zlí“ bol neočakávane veľký, takže prirodzene viedol k rozhodnutiu vydať tento cover oficiálne. V spolupráci s Jurajom Hnilicom tak prepracovaním pôvodného hitu kapely IMT SMILE vznikol nový tanečný hit pre DJ-ov, rádiá a kluby s nezmeneným názvom „Ľudia nie sú zlí“.

Na videoklipe nepracoval žiadny profi kameraman, ale chalani Drozďo & Demex si ho spolu s kamarátmi natáčali sami. O strih a spracovanie sa postaral Demex, ktorý využil jeho skúsenosti so strihaním videí „S Demexom na Rybách“. Lokality záberov vo videoklipe siahajú až po Prahu.

​Tak ako vždy, aj tentoraz producenti z Martina sľubujú hudobný skvost. Pri promotion skladby Drozďo & Demex opäť spojili sily so Stanom Gulášom z umeleckej agentúry a vydavateľstva GOLDEN ENTERTAINMENT.

Juraj Hnilica, ktorý len pred nedávnom vydal svoj tretí sólový album s názvom „Pohni líca“, spolupracoval počas svojej hudobnej kariéry na rôznych projektoch a bol členom kapiel Bačova fujara, Horská Chata, Editor, Problém, Nothing (v projekte Nothing nahral album „Príbeh muža“, kde okrem iných účinkoval aj herec Marián Geišberg. Album sa zároveň stal súčasťou knižky Pavla „Hiraxa“ Baričáka s rovnakým názvom). V roku 2014 v rámci svojej sólovej dráhy nahral akustickú verziu pesničky „Aká si krásna“ (na tvorbe videoklipu k tejto skladbe spolupracoval s organizáciou Greenpeace, ktorá mu poskytla unikátne zábery), s ktorou v roku 2015 zažiaril v televíznej šou v rámci celého Česka a Slovenska.

DJ-i a producenti Drozďo & Demex teda nezaháľajú ani v týchto náročných časoch. Do konca roka ešte plánujú vydať niekoľko singlov pre tanečné kluby a rádiá. Ich produkcia je rokmi overená a mediálne žiadaná, takže je sa na čo tešiť ako teraz, tak aj pred tohtoročnými Vianocami.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Ing. Stanislav Guláš, tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach