Europa 2 - Maxximum muziky

Neviditeľná – klip, z ktorého ti bude ŤAŽKO, no MUSÍŠ ho vidieť!

Problematika týrania žien sa počas pandémie a karantény stála ešte vypuklejšou a boľavejšou – práve v dobe, keď nemohli ženy a deti odchádzať z domu, sa za zavretými dverami domácností diali strašné veci. Na problematiku týraných žien, ktoré sa cítia ako neviditeľné upozorňuje aj mladý spevák Denny Veselý, ktorý spoločne so Supom z Moja Reč vytvorili skladbu Neviditeľná, ktorá je pilotom rovnomenného projektu: https://www.neviditelna.sk/.

Do projektu sa zapojili speváčka Dominika Mirgová, herečka Broňa Kovačíková, Kristy Mohr, Natália Grmanová, fotografka Katarína Šlesárová, ktoré na silných fotografiách, kde sú nalíčené ako dobité ženy, reprezentujú, čo viditeľné znamená #neviditeľná.

Boľavá skúsenosť kamarátky

„Projekt neviditeľná bol inšpirovaný situáciou mojej dlhoročnej kamarátky. Mala 20 rokov a prvú lásku. Láska však trvala len chvíľu. Obmedzovanie a psychické týranie, nadávanie a peklo zo života vyústilo do fyzického násilia. Začal som vidieť to, čo mnohí z nás len prehliadajú,“ vysvetlil Denny.

Celý projekt #neviditeľná je venovaný žene. A je o nej alebo pre ňu. Cieľom je rozvíriť problematiku týrania žien na Slovensku a čo je podstatnejšie, dať vieru a nádej ženám, ktoré zažívajú týranie na vlastnej koži. Každá jedna žena má všetko vo vlastných rukách a každá si zaslúži byť ľúbená v pravom slovazmysle.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: rukahore.sk

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach