Europa 2 - Maxximum muziky

Takúto spoluprácu nikto nečakal! Yael a Nela Pocisková vydali spoločný song Magnet

Nela Pocisková so svojim tímom neúnavne pracuje na nových skladbách. Z pripravovaného albumu už postupne predstavila skladby Bez teba, Prvá, posledná, Nie som tá a Jeden šansón o dvoch umývadlách. Ich žánrovú pestrosť dopĺňa novinkou Magnet, ktorú naspievala spolu s hosťujúcim spevákom Yaelom.

Letná tanečná nálada skladby dokonale dokresľuje text, ktorý sa zaoberá možným vzťahom staršej ženy a mladšieho muža. Vznikla na základe Nelinho nápadu, ktorý do konečnej podoby hudobne a textársky s producentom Andrejom Hruškom dopracovali Matej Mikloš a Zuzana Mikulcová. Text a hudobnú linku svojho partu doplnil práve Yael.

To, že sa staršia baba zamiluje do zajačika sa deje už bežne a všade okolo nás. Aj nám pribúdajú roky, tak sme skúsili zistiť, čo to spôsobuje. Silné iskrenie, ktorým to vždy začína, sme chceli dostať aj do skladby, a preto sme sa rozhodli na spoluprácu osloviť niekoho z mladých spevákov. V hre boli Marko Damian a Yael, ktorých tvorbu poznám a páči sa mi. Úplne náhodou som sa v tom čase na jednom nakrúcaní stretla s Yaelom, zoznámili sme sa, hneď sme si sadli a bolo rozhodnuté. Yaelovi sa skladba zapáčila, súhlasil so spoluprácou, prišiel do štúdia a za hodinu a pol všetko napísal, nahral a dodal tomu presne to, čo sme tam potrebovali,“ povedala o vzniku skladby a spolupráci speváčka.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Yael k tomu zároveň dodal: „Keď ma Malý Maxo, jeden z členov tímu Dvatritridva, s ktorým spolupracujem skoro celé moje hudobné pôsobenie, oslovil na spoluprácu s Nelou, ani chvíľu som neváhal. Písalo sa mi ľahko, išlo to veľmi plynulo a presne tak, ako si predstavujem ideálny tvorivý proces vzniku songu.“

Letný a tanečný nádych pesničky sme chceli dostať aj do videa, a preto sme hneď od začiatku vedeli, že tam musí byť tanec. Oslovili sme Miňa Kereša, ktorý okamžite súhlasil, že do toho ide s nami. S tanečníkmi z KRS Movement sme dali zopár tréningov s choreografkou Luckou Vašíkovou. Dosť vecí sa nám na poslednú chvíľu pomenilo, Lucka ochorela a udialo sa všeličo, ale napriek tomu sa nám nakoniec všetko podarilo podľa našich predstáv, povedala o novom videoklipe speváčka.

Nakrúcanie si pochvaľoval aj Yael: „Bolo to super a plné profesionálov, od tímu za kamerami, až po tanečníkov. Verím, že sa ľuďom bude táto naša spolupráca páčiť aspoň tak, ako nám a teším sa na ďalšie Neline hudobné projekty.“

Pozri si videoklip!

https://www.youtube.com/watch?v=SJbSFZMf9jE

V procese prípravy a nahrávania je aj niekoľko ďalších noviniek, ktoré sa budú postupne zverejňovať. Na pripravovanom albume chce Nela Pocisková fanúšikom ponúknuť širokú škálu hudobných žánrov, ktoré si obľúbila.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach