Europa 2 - Maxximum muziky

Do Eurovízie mieri sexi kočka Blanka s poľsko-bulharskými koreňmi. Očarí ťa jej singel Solo?

Súťaž Eurovízia 2023 sa bude tento rok konať v Spojenom kráľovstve v meste Liverpool, a to v mene minuloročných ukrajinských víťazov. Spojené kráľovstvo minulý rok skončilo na druhom mieste vďaka spevákovi Samovi Ryderovi, ktorého skladba Space Man sa niekoľko týždňov objavovala aj v našom rádiovom éteri. Sloganom tohtoročnej súťaže je United by Music, čo v preklade znamená: Hudba spája a zbližuje ľudí na celom svete. Keďže Slovensko už roky súťaž ignoruje, predstavujeme vám speváčku, ktorá sa tento rok kvalifikovala za Poľsko do eurovíznej súťaže skladbou Solo.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

BLANKA je dvadsaťtriročné dievča s exotickým vzhľadom a poľsko-bulharskými koreňmi. Spevu sa naplno venuje od štrnástich rokov, keď zložila svoju prvú pieseň.

Neskôr odišla do Ameriky, kde štyri roky zdokonaľovala svoj talent. Vystupovala v hudobných baroch a reštauráciach, zúčastnila sa tzv. open mic sessions v kluboch ako The Bitter End v New Yorku, kde kariéru podobným spôsobom odštartovala aj slávna Lady Gaga. Od roku 2021 sa Blanka venuje tiež DJingu a s poprednými poľskými producentmi tvorí vlastný repertoár. Najnovší singel Solo komentuje: „Je ľahké kvôli niekomu stratiť hlavu, ale keď zistíte, že sa s vami ten druhý zahráva, váš uhol pohľadu sa dramaticky zmení. Musíte vedieť povedať dosť.“


Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach