Europa 2 - Maxximum muziky

TOP 10 tajných tipov na krásne pláže bez turistov. Toto je tá pravá exotika!

Hľadáš pláž ako z katalógu, kde je krištáľovo čistá voda s 50 odtieňmi modrej a zároveň s minimálnym počtom turistov? V dnešnej dobe sú takéto pláže už celkom rarita a sám som ich počas niekoľkých rokov cestovania videl len pár. Teraz som sa s tipmi na takéto pláže rozhodol podeliť aj s ďalšími cestovateľmi. Inšpiruj sa na ďalšie cesty!

1. OSTROV JACO, VÝCHODNÝ TIMOR

Malý neobývaný ostrovček v krajine, ktorú za rok navštívi toľko turistov, koľko za dva dni Eiffelovku. Je dosť veľká pravdepodobnosť, že na plážach tohto ostrovčeka budete sami ako my. Na ostrov je však komplikovaný prístup a tak cesta tam nie je pre každého.

2. KELINGKING BEACH, INDONÉZIA

Pláž na ostrove Nusa Penida. Dole k nej treba zdolať mnohé schody. Zatiaľ čo vyhliadka je celkom turistické miesto, dole sa už odváži po strmých schodoch málokto. Preto je táto pláž vždy takmer prázdna. Na pláži sa síce kvôli vlnám často nedá kúpať, ale určite sa ju oplatí navštíviť 🙂

3. ATUH BEACH, INDONÉZIA

Jedna z najkrajších pláží, aké som v Indonézii zatiaľ navštívil! Atuh Beach. Opäť k nej treba zdolať niekoľko schodov. Dole na pláži je niekoľko malých s lehátkami. Stačí si kúpiť mierne predražený kokos (1,50 €) alebo pivo (3 €) a môžeš tam vylehovať koľko chceš 🙂 Navyše je na tejto pláži vždy minimum ľudí.

4. ZAMAMI OSTROV, JAPONSKO

Toto je cestovateľská topka! ? Myslel som, že ma už nič neprekvapí, ale že bude Japonsko jedna z najkrajších plážových destinácií, ktoré som navštívil, som veru nečakal. Presnejšie hovorím o maličkých tichomorských ostrovčekoch Kerama Islands, kde sme mali pláže len pre seba. Odporúčam ísť mimo sezóny, napríklad na jar.

5. TOKASHIKI OSTROV, JAPONSKO

Fakt nádherné miesto v súostroví Kerama.

6. PARADISE BEACH, FILIPÍNY

Paradise beach na ostrove Bantayan je skutočný raj. Dokopy som tam okrem mňa a priateľky narátal asi 5 ľudí. Priprav sa však na to, že vstup na pláž je spoplatnený.

7. WANG LONG BAY, THAJSKO

Ak by ste sa ma spýtali na najkrajšiu pláž, ktorú som kedy navštívil (nie len v Thajsku), vybral by som pláž v lagúne Wang Long Bay na ostrove Koh Phi Phi. Poctivo sme tam dopádlovali na kajaku a v čase našej návštevy tam nikto nebol. Len sa tam neskôr otočilo niekoľko lodiek. Úplne som sa tam cítil ako Richard vo filme „Pláž“. Čarovné miesto.

8. OSTROV PROIZD, CHORVÁTSKO

Ostrov Proizd neďaleko ostrova Korčuľa. Dá sa sem dostať na loďke z mestečka Vela Luka. To krásne modré a čisté more ťa jednoducho dostane! Žiadne kamene, po ktorých ledva chodíš, ani piesok, ktorý sa ti dostane všade. Aj to je výhoda oblázkovej „pláže“ na tomto ostrove 🙂

9. CADLAO, FILIPÍNY

Na ostrove Palawan sa oplatí požičať kajaky a vydať sa objavovať pláže a zátoky na ostrove Cadlao. Je ich tam hneď niekoľko a väčšinu sme mali s kamošmi len pre seba.

10. TAMPAH BEACH, INDONÉZIA

Tampah beach – túto pláž si poznač, ak sa chystáš na ostrov na ostrov Lombok. Pláž je málo známa, preto je tu vždy úplne minimum ľudí. Pouliční otravní predavači sem majú zákaz vstupu, takže v pohode môžeš oddychovať bez toho, aby si každých pár minút odmietal ponuku náramkov a podobne. Navyše miestna komunita pláž upratuje a tak je to jedna z najčistejších pláží, ktoré som na ostrove videl.

Viac tipov na podobné pláže sleduj na FB: https://www.facebook.com/cestujposvete.sk/

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach