Europa 2 - Maxximum muziky

Magický Island – inšpiruj sa fotkami z výletu naprieč krajinou ohňa a ľadu

Scenérie z Islandu, ktorý prezývajú aj krajinu ohňa a ľadu, sú jedny z najkrajších, ktoré som kedy videl. Na Islande sme strávili 11 dní, prešli okruh okolo celého ostrova a veľa krát sme zablúdili aj do vnútrozemia. Moje postrehy z tohto tripu:

✅ Ideálny čas na návštevu odporúčam na prelome septembra a októbra. Dni sú síce kratšie a je chladnejšie, ale stále sa dá vydržať v stane a čo je hlavné – môžeš vidieť polárnu žiaru! Nám sa podarilo 3 – 4 krát.

✅ Vykašli sa na radu z blogov typu „Ako cestovať lacno po Islande“ a neprenajímaj nejaké malé autíčko. Na Islande sa oplatí požičať nejaké poriadne hovädo s pohonom všetkých 4 kolies. Síce neušetríš, ale takto sa dostaneš na mnoho krásnych miest, ujdeš davom a krajina ti ponúkne úplne iné zážitky.

✅ Na Islande sa vraví: „Ak sa ti nepáči počasie, počkaj 5 minút.“ A je to pravda. Snáď nikde nenájdeš premenlivejšie počasie ako tam. Nikdy nechoď ďaleko od auta bez pršiplášťa a opaľovacieho krému zároveň 😀

✅ Island je drahý, ale to asi vieš. Ušetriť sa dá spaním v stane a v aute a varením vlastného jedla na plynovom variči. My sme takto ušetrili 100-ky eur, ktoré sme radšej dali za poriadne auto. Celkovo sme na hlavu minuli viac ako 1000 Eur, čo je dosť, ale vôbec to neľutujeme. V tomto prípade sa to fakt oplatilo.

Ak sa ti fotky budú páčiť, kľudne to zdieľaj medzi kamarátov. Nech viete, kam nabudúce vyraziť 😛



Viac podobných inšpirácií z 55 precestovaných krajín zdieľam na:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ďalšie fotky z ciest:https://www.instagram.com/adventure.traveler.peter/

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach