Europa 2 - Maxximum muziky

Zabehnutými kilometrami k čistejším oceánom

​Každý rok sa do svetových oceánov dostane približne 8 miliónov ton plastov. To znamená, že každú minútu sa do týchto oceánov ukladá ekvivalent plného smetiarskeho auta. Vedci predpokladajú, že do roku 2050 budu oceány obsahovať viac plastov než rýb.

V dobe od 8. do 16. júna 2019 prebiehala finančná zbierka, vďaka ktorej mal každý možnosť prostredníctvom aplikácie Runtastic prispieť svojimi odbehnutými kilometrami (1km=1$) na Parley Ocean School, ktorá vzdeláva ľudí po celom svete v riešení problému so znečistením oceánskch vôd. Parley Ocean School plánuje využiť finančné prostriedky na školské programy a vytvorenie digitálnej platformy pre mládež s cieľom osloviť ešte širšiu komunitu. Registrácia sa začína 8. júna 2019, na Svetový deň oceánov. Pripojením sa k tejto komunite, bude mať každý možnosť prístupu k mentorstvu, nástrojom a podpore, ktoré potrebuje na vyvorenie zmeny. Zaregistrovať sa môžeš na stránke www.parley.tv.

Značka zdôrazňuje, že nemusiš byť špičkový športovec a mať veľa odbehnuté. Nie sú žiadné pravidlá a limity, stačí sa bezplatne zaregistrovať v aplikácii Runtastic alebo Joyrun. Znečistenie oceánov je problém, ktorý ovplyvňuje každého znás a aj takýmto spôsobom môžeš pomôcť k zlepšeniu, bez ohľadu na tempo aké si nastavíš.


Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach