Europa 2 - Maxximum muziky

10 dôvodov a tipov, prečo navštíviť exotické Thajsko. Nie sú to len pláže!

Po Thajsku sme cestovali viac ako 2 mesiace a tu je moje malé zhrnutie, prečo by som túto exotiku doprial každému cestovateľovi. Poďme na to:

1. Thajsko je jedna z najrozmanitejších krajín

Skĺbila sa tu krásna príroda, pláže, vodopády, historické chrámy, džungle a jedna z najlepších kuchýň na svete. Každý si tu nájde svoje.

2. Do Thajska Slováci nepotrebujú víza

Takže dovolenka na vlastnú päsť je celkom pohodička bez zbytočnej byrokracie. Do Thajska máme bezvízový vstup na 30 dní.

3. Cestovanie do Thajska je pre Slovákov čoraz viac cenovo dostupné

Obojsmernú letenku niekedy zoženieš už od 350 Eur. Ceny služieb, dopravy, hotelov a jedla sú tam stále nižšie ako u nás. Dnes je to preto aj pre Slovákov ľahko dostupná krajina.

4. Thajsko je ideálna krajina na prvú návštevu Juhovýchodnej Ázie

Má lepšie rozvinuté služby ako okolité krajiny a aj menej skúseným cestovateľom sa tu cestuje ľahšie. Perfektná vstupná brána do Ázie.

5. Najlepšie počasie je tam vtedy, keď je u nás zima

Top sezóna, veľa slnka a málo dažďov je v Thajsku od konca novembra približne do apríla. Tak teraz už vieš, kam sa ísť zohriať počas zimných mesiacov.

6. Jedlo v Thajsku si totálne zamiluješ!

Nie nadarmo sa hovorí, že thajská kuchyňa je najlepšia na svete. Jedlá v tejto krajine sú veľmi ľahké, pikantné, plné chutí a navyše za super ceny. Taký Pad Thai neomrzí nikdy.

7. Thajské masáže – lacné a kvalitné

Keď vidím na Slovensku plagáty ponúkajúce Thajskú masáž sa 60 eur, tak sa musím usmievať. Za túto cenu si ich môžeš v Thajsku vychutnať aj 10. A je to niečo, čo naozaj musíš zažiť. Po drsnej thajskej masáži budeš zničený aj zrelaxovaný zároveň 😀

8. Neskutočne krásne pláže a ešte neskutočnejšie národné parky

V Thajsku máš na výber desiatky ostrovov s krásnymi plážami. Či už turistickejšie a plné zábavy ako Koh Phi Phi, alebo málo známe ostrovčeky, kde si od ľudí oddýchneš – Koh Yao. Okrem pláží sa však určite oplatia navštíviť aj národné parky. Môj najobľúbenejší je Erawan, kde sa môžeš kúpať vo vodopádoch s nádherne tyrkysovou vodou.

9. Netradičné sviatky

Dovolenku v Thajsku sa oplatí naplánovať tak, aby si zažil niektorý z ich národných sviatkov. Či už je to oslava thajského nového roka v apríli, kedy sa komplet všetci na uliciach oblievajú vodou a na nikom nezostane nitka suchá, alebo sviatok Loy Krathong, kedy sa na jazerá a na more kladú vence s horiacimi sviečkami a do neba vypúšťajú stovky lampiónov. Je to krása, z ktorej padá sánka.

10. Najdivokejšia párty na svete? Skús Full Moon party v Thajsku

Desaťtisíce ľudí na pláži počas splnu mesiaca, pomaľované tváre, polonahé telá v plavkách, kýble alkoholu, ohňostroje a ohňové show… Takú párty zažiješ len na ostrove Koh Phangan v Thajsku.

Pozri si fotky:

​PS: Ako autor článku môžem vyhlásiť, že Thajsko je pre mňa jednou z TOP krajín na svete, napriek tomu, že som ich navštívil už 55. Ponúka to najlepšie pre backpackerov, dobrodruhov, aj dovolenkárov bažiacich po dobrom oddychu ?

Ďalšie tipy a fotky z ciest po svete sleduj na: https://www.instagram.com/adventure.traveler.peter/

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach