Europa 2 - Maxximum muziky

5 vecí, ktoré nahnevajú na dovolenke takmer každého

Leto. Čas oddychu a dovoleniek. Cestujeme za totálnym vypnutím a relaxom, napriek tomu nás na dovolenke zastihnú veci, ktoré dokážu nahnevať, otráviť, zmazať úsmev, alebo náshodia do úplného nepohodlia. Ako ostrieľaný cestovateľ som skúsil vybrať 5 vecí, ktoré na dovolenke a na cestách dokážu naštvať takmer každého.

01. Otravní predavači

Hello my friend! Where are you from? Do you need Taxi? Weed?? Cocain???

Poznáš to? Poriadna otrava, nie? Vyjdeš na ulicu alebo do centra a už po tebe niekto kričí, len aby z teba dostal peniaze. Trúbenie taxikárov, otravné ponuky predavačov suvenírovalebo zvolávanie do reštaurácií. Človek si ide oddýchnuť a namiesto toho musí odháňať ľudí ako muchy.

02. Nekonečný čas strávený čakaním (a státím v rade) na letiskách

Občas sa síce podarí prejsť letiskovým procesom raz dva, ale to je skôr výnimka. Väčšinou to vyzerá takto: Vystátie raduna check-in, potom státie v rade na kontrolu batožiny, potom na imigračnej kontrole, 8 hodinový let a zas to isté – čakanie na batožinu a nekonečné čakanie v rade na kontrolu pasu. Mám podozrenie, že niektorí dovolenkári to milujú, lebo občas tiež stoja v rade, kým sa otvorí gate alebo v uličke lietadla po pristátí, pokiaľ neotvoria dvere. Pričom by mohli v kľude ešte pár minút sedieť a čítať knižku. Nuž, niektorí z nás sú masochisti.

03. Komáre!

Komáre sú prekliatie. V prímorských destináciách a hlavne v exotike poriadne dokážu znepríjemniť dovolenku. A pred romantickou večerou na pláži niekedy človek musí uprednostniť repelent pred parfémom. Aj ty máš pocit, že ťa komáre milujú viac ako ktokoľvek z tvojich blízkych, alebo to je tak len u mňa? 😀

04. Podvody na turistoch a taxikári, ktorí sa ťa snažia oklamať

V ktorom turistickom meste sú poctiví taxikári? Aj ako cestovateľ, ktorý prešiel 55 krajín na toto odpovedať neviem.Taxikári sa ťa snažia oklamať od Bratislavy až po Bangkok. Česť výnimkám. Buď ti ponúknu prestrelenú cenu a nevedia, že si chudobný Slovák, ktorý im na to neskočí, alebo ťa zoberú trasou krížom krážom po rôznych uliciach, aby bolo na taxametri viac kilometrov. Človek aby stále dával pozor, aby ho neoklamali. A to nehovorím o ďalších podvodoch, ktoré sa dejú hlavne v turistickejších destináciách.

05. Keď ti cestu znepríjemňujú ostatní pasažieri
Lietanie a dlhé presuny autobusom či vlakom dokážu byť únavné. Hlavne vtedy, ak máš šťastie na nie úplne perfektnýchspolupasažierov. Môžeš byť tolerantný ako chceš, ale dokáže byť niekto naozaj spokojný, ak mu počas celého letu kope do sedadla neposlušné dieťa? Alebo tam po sebe hučí skupinkaožratých slovenských dovolenkárov? Prípadne, ak vedľa teba sedí 160 kg človek, ktorý sa prelieva do tvojho osobného priestoru a ty sa nevieš ani pohnúť? No proste totálna radosť.

Ako si na tom ty? Čo na dovolenke najviac dokáže nahnevať teba?

Zaujíma ťa cestovanie? Píšem o ňom na blogu Cestuj po svete: https://cestujposvete.sk

Moje fotky a tipy na rôzne miesta z 55 navštívených krajín môžeš sledovať tu:

https://www.instagram.com/adventure.traveler.peter/

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach