Europa 2 - Maxximum muziky

Hodina Zeme bude tento rok ÚPLNE iná

Hodina Zeme sa koná 28.marca 2020 o 20:30 miestneho času. Svetové dominanty v tomto čase zvyknú zahaliť svoje miesta do úplnej tmy. Ľudia počas toho upriamujú svoju pozornosť na to, čo môžu urobiť pre svoju rodnú planétu.

Tento rok to však bude iné. Tento rok neuvidíme zhasínanie svetových pamiatok a neuvidíme ani veľké množstvo ľudí na námestiach, ktorí si Hodinu Zeme vychutnávajú plnými dúškami. Tentokrát sa Hodina Zeme presunie na sociálne siete. Týka sa to aj nás na Slovensku.

Počas Hodiny Zeme si pripomíname najmä to, prečo je pre nás dôležité správať sa na Zemi udržateľne, prečo je potrebné šetriť prírodné zdroje, kupovať len veci, ktoré naozaj k životu potrebujeme. Je nutné si uvedomiť, že veľkou rýchlosťou strácame naše lesy, rastliny a živočíchy. Príroda je pre nás život veľmi dôležitá.

WWF Slovensko spúšťa na Hodinu Zeme výzvu Spolu v prírode. WWT chcú, aby v sobotu od rána zaplavili sociálne siete fotky s tým, čo nám momentálne najviac chýba. Vyzývajú ľudí, aby na svojich sociálnych sieťach zverejnili fotografie, na ktorých sú v našej krásnej prírode v období, keď ešte na svete ešte nebol koronavírus.

K svojim fotkám môžeš pridať hashtagy #spoluvprirode #MojaHodinaZeme.

Tak čo? Ideš do toho?

Zdroj: hodinazeme.svetelneznecistenie.sk

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach