Europa 2 - Maxximum muziky

Karanténa sa skončila a ty túžiš po súkromí vo vlastnom byte?! Nie si sám! Zaručene cítiš TOTO!

Niekoľko týždňov si sedel viac menej len doma, zatvorený medzi štyrmi stenami, asi aj s niekoľkými ďalšími členmi svojej domácnosti. Všetci ste boli len tam, doma, veď nič iné sa ani robiť nedalo. A zrazu už môžeš chodiť medzi ľudí a zdá sa ti, že ich je akosi veľa. Chodíš ako lev v klietke, si smutný, si frustrovaný, si zmätená, cítiš sa dokonca trápne. Poznáš to? Vieme, čo je za tým.

Zjavne patríš k 16 percentám Slovákov, ktorí nemajú dostatok súkromia, čo sa prejavuje vyššie uvedenými nepríjemnými pocitmi. Vyplýva to z rozsiahleho prieskumu Súkromie v domácnosti, v ktorom nazrela obľúbená švédska nábytkárska značka do viac ako 35-tisíc domácností po celom svete. Zisťovala, čo pre nás znamená osobný priestor doma a ako je na tom naše súkromie a čas pre seba v súčasných domácnostiach.

Tu je niekoľko zásadných zistení o Slovákoch:

  • až 45% Slovákov sa cíti frustrovane, keď nemajú dostatok súkromia v domácnosti
  • tretina z nás odíde do konkrétnej miestnosti, čím dáva jasne najavo, že potrebuje súkromie – vhodným miestom je aj balkón (poznáš to, však?)
  • v súkromí najčastejšie čítame, surfujeme na internete, sledujeme televízor, užívame si s partnerom, rozmaznávame sa a cvičíme (presne v tomto poradí)
  • 79% z nás si myslí, že veľkosť bytu či domu neovplyvňuje možnosť vytvoriť si v domácnosti dostatok súkromia
  • takmer 80% opýtaných potrebuje vlastný priestor pre budovanie a zlepšenie vzťahov

Mať svoj kútik je dôležité

Stačí pritom tak málo, jednoducho si vypimpovať balkón na útulné útočiste, alebo dodať do izby šikovné policové diely a vytvoriť originánu zástenu, za ktorom budeš mať vlastný svet. A vôbec to nemusí byť ani finančne náročné. Svoj kútik si nemusíš nutne vytvoriť vybúraním priečok – úplne postačia nejaké vychytané doplnky vo vyladených farbách a bude to!

Hraj preto na našom Facebooku celý týždeň o darčekový poukaz v hodnote 100€ na nákup v obchodnom dome IKEA Bratislava a splň si sen o svojom súkromí, kde zavrieš dvere, pustíš nahlas hudbu a budeš sám sebou.

V spolupráci s IKEA

Zdroj: europa2.sk

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach