Europa 2 - Maxximum muziky

Jedinečný projekt známeho youtubera a Slobody Zvierat ti umožní četovať so PSOM!

Už je to rok, čo sa vinou pandémie preniesli naše životy do online sveta. Dospelí v ňom pracujú, deti sa v ňom učia a prostredníctvom rôznych aplikácií sa v ňom stretávame aj so svojimi blízkymi a príbuznými. Nikto z nás to takto nechcel, no vírus sa nikoho z nás nepýtal.

My ľudia si to ako-tak dokážeme vysvetliť a porozumieť tomu, zvieratká sú však na tom často oveľa horšie. Najmä tým, ktoré sa ocitnú v útulkoch, mimoriadne chýba ľudský dotyk, ľudská láska a starostlivosť. Mnohým deťom, ale aj nám dospelým, zasa chýbajú prechádzky s nimi, hladkanie či len také obyčajné šantenie.

„Cieľom tohto unikátneho projektu je to, aby si všetci, ktorí chcú domáce zvieratko, mohli vopred vyskúšať, čo to asi obnáša. Zároveň chceme aj v súčasnej lockdownovej dobe umožniť starať sa, aspoň takto virtuálne, o psíka aj tým, ktorých životy sa preniesli do online sveta na počítače, tablety a mobily. Prvý psí chatbot nám dáva možnosť veľmi interaktívne sa starať o zvieratko, aj keď máme veľmi obmedzené možnosti chodiť von či do prírody,“ zhodujú sa tvorcovia projektu.

Vychádzajúc z tejto skúsenosti spojila Sloboda zvierat svoje sily s infuencerom Matúšom a agentúrou Wiktor Leo Burnett a Leopard Production, aby vytvorili absolútne unikátnu vec – prvého psieho chatbota na Slovensku. Jeho tvárou sa pritom nestal nik iný ako Matúšov miláčik a jeden z najznámejších psov slovenského Instagramu, Ciri. Vďaka chatbotovi si tak bude môcť každý skúsiť, aké je starať sa o tohto hviezdneho psíka a nažívať s ním. A to so všetkým, čo k ozajstnému psovi patrí.

Virtuálna Ciri ti podá labku, prinesie hračku, bude sa maznať a počúvať na slovo – ale iba ak sa jej budeš pravidelne venovať. Ako švajčiarsky ovčiak má totiž extrémne veľa energie a vyžaduje si od majiteľa mimoriadnu pozornosť. Okrem toho ju budeš musieť, ako inak, každý deň poriadne nakŕmiť a doplniť jej tekutiny. Ako to ten náš Matúš a Sloboda zvierat urobili? Aby všetko fungovalo tip-top, spojili sa pri vývoji s profesionálmi zo softvérovej technologickej spoločnosti Predu, s. r. o., ktorí sa špecializujú práve na vytváranie chatbotov.

TáNašaCiri.

Zdroj: TS

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach