Europa 2 - Maxximum muziky

Pozeráš do chladničky a NEVIEŠ, čo uvariť? S touto aplikáciou sa ti to už nestane!

Za projektom stoja študenti z Gymnázia sv. Tomáša Akvinského z Košíc, ktorí vyhlásili vojnu plytvaniu jedlom. Vyvinuli totiž aplikáciu Fridge Chef, ktorá jej používateľom pomôže využiť suroviny, ktoré majú doma v chladničke, a tak zamedziť zbytočnému plytvaniu. Inovatívny nápad budú študenti prezentovať pod značkou študentskej firmy HERO i na Veľtrhu študentských firiem 2021.

​Vedel si, že ročne sa vyhodí 1,3 ml. kg jedla, čo tvorí až 42% z vyprodukovaného jedlého tovaru? Táto aplikácia pomôže toto číslo zmenšiť. Princíp jej používania je jednoduchý: Ak máš surovinu, ktorú by si chcel vyhodiť, radšej si ju naklikaj do tejto aplikácie a sprav dobrú večeru. Okrem ekologickej stránky teda zároveň ponúka i jednoduché recepty, preto je vhodná aj pre začiatočníkov, no vie prekvapiť aj profesionálov. Aplikácia je určená pre širokú verejnosť, nemá vekové ohraničenie. Pomôže najmä ľuďom, ktorí si ťažko vyberajú jedlo, ktoré si chcú uvariť.

​Funguje to nasledovne:

(1) Po otvorení aplikácie si môžeš prezerať celý zoznam receptov ako na každej inej receptovej stránke, ALEBO si zvolíš možnosť, ktorá nájde recept priamo pre teba.

(2) Po zvolení možnosti „Recept pre Vás“ uvidíš zoznam surovín a vyhľadávacie okienko, do ktorého napíšeš suroviny, ktoré máš aktuálne k dispozícii.

(3) Po navolení príslušných surovín aplikácia vyhodnotí recepty, ktoré vyhovujú tvojim podmienkam.

(4) Smelo sa pusti do varenia a nezabúdaj na to, že si práve použil suroviny, ktoré mohli skončiť v KOŠI bez využitia!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach