Europa 2 - Maxximum muziky

Už túto nedeľu 16.mája spoznáme víťazov 8.ročníka RUKA HORE AWARDS!

Ruka Hore funguje už od roku 2013, od hudobného nosiča, digitálov až po samotný merch. To všetko zastrešuje nielen pre hudobníkov, ale aj pre tých, ktorí chcú vlastný branding. RUKA HORE AWARDS je prestížna hudobná anketa, ktorá pokrýva všetky žánrové kategórie od klasickej, mainstreamovej až po aktuálne prestížnu streetovú hudbu. Každá kategória mala abecedne zoradených interpretov, za ktorých hlasovala verejnosť online pod navrhnutou platformou Ruka Hore/ awards.rukahore.sk.

Hlasovanie odštartovalo 10.januára a kvôli vysokému záujmu sa organizátori rozhodli hlasovanie predĺžiť do 10.marca. Okrem podpory svojho obľúbeného interpreta/interpretky či skupiny sa svojim hlasom automaticky zapojil do súťaže o hodnotné výhry od partnerov RUKA HORE AWARDS. Po uzavretí hlasovania a sčítaní všetkých hlasov sa do ankety zapojil v tomto roku podľa organizátorov rekordný počet ľudí!

„Sme nesmierne radi, že tento ročník Ruka Hore Awards podporilo toľko ľudí, umelcov prostredníctvom svojich sociálnych sietí, hodnotných médií, ktoré prinášali novinky či priebeh ankety. V neposlednom rade samozrejme aj našim partnerom, vďaka ktorým sme mohli rozšíriť produkčný tím a už 16.mája môžeme live odvysielať GalaStream, ktorý prebehne online na Youtubovom kanáli Ruka Hore, ktorý má 320-tisíc odberateľov. Celkovo do ankety Ruka Hore Awards tohto roku prišlo vyše 40 000 hlasov, čo od vzniku je historicky najvyšší počet aj oproti obdobným hudobným anketám“, hovorí Jana Trellová, PR/Brand manažérka Ruka Hore.

GalaStream podľa organizátorov prebehne netradične a formou kreatívneho odovzdávania, ktoré sa bude vysielať z ledkových panelových priestorov Kvant. Réžiu a dramaturgiu bude zastrešovať známy producent, režisér a youtuber Matej Zrebný a moderátori večera sa zhostia odovzdávania v tejto zostave: Tomy Kotty (spevák a moderátor), Marcel Osťo Osztas (moderátor a hypeman), Dušan Šorty Berky a Jana Slačková z rádia Europy 2 a známa youtuberka Petush / Nasklee. Čo je zaujímavosťou tohto 8.ročníka Ruka Hore Awards, že posledná odovzdaná cena – ABSOLÚTNA RUKA HORE nebude udelená podľa celkového sčítania hlasov, ale získa ju osobnosť za najväčší kultúrny prínos pre rok 2020!

„Ruka Hore Awards je jednoznačne jedným z najzaujímavejších hudobných projektov, na ktorom sme sa podieľali ako produkcia. Preto sme chceli dať čo najväčší priestor kreatívnemu tímu a ísť až do formy programu, ktorý sa odvysiela, aj kvôli aktuálnym pandemických podmienkam cez online prostredníctvom silného Youtube kanálu Ruka Hore, či cez partnerské sociálne siete. Sme nesmierne radi, že sa môžeme podieľať na príprave a priebehu prvého GalaStreamu Ruka Hore Awards„, opisuje Jana Frankovičová z Krea Production, ktorí zastrešovali kreatívnu produkciu aj pre Uprising festival, Bratislavské Jazzové dni, Winterparáda či Festík – najväčší detský festival na Slovensku.

16.mája 2021 sa teda dozvieme mená víťazov v nasledujúcich kategóriách:

  1. Skupina roka
  2. Ženský interpret roka
  3. Mužský interpret roka
  4. Detský interpret roka
  5. Producent roka
  6. DJ roka
  7. Objav roka
  8. Album roka
  9. Skladba roka
  10. Videoklip roka
  11. Spolupráca (feat.) roka
  12. Inštrumentalista roka
  13. Event roka
  14. Online event roka
  15. Label roka
  16. Cover roka
  17. Merch dizajn roka
  18. Punchline roka
  19. Hudba v reklame roka
  20. HOT 16 roka
  21. Vydavateľstvo roka
  22. Punchline roka

Finálne výsledky budú oznámené teda prostredníctvom špeciálneho GalaStreamu 16. mája o 18.00, kde si víťaz v danej kategórii preberie sošku vyrobenú dizajnérom, exkluzívne pre 8. ročník tejto multižánrovej ankety. Sošku vyrobil na mieru sklársky výtvarník Mgr.art Peter Ďuriš.

Zdroj: Europa2

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach