Europa 2 - Maxximum muziky

Kamil chce mať hruď ako DJ Milan Lieskovský: Ako správne cvičiť vrchnú časť tela?

Svalobranie sa vracia v tretej epizóde. Tentoraz sme sa zamerali na vrchnú časť tela. Predovšetkým hrudník a ramená. Aj ty sa pýtaš ako správne tlačiť, aby si mal hruď ako DJ Milan Lieskovský zo show Dance Exxtravaganza?

Ak nestíhaš chodiť do fitka viackrát ako dvakrát týždenne, je vhodné zamerať sa na cviky, ktoré posilňujú a formujú tvoje telo ako také. V rámci rozcvičky je správne využiť foam rollery. Sú to predmety z tvrdej peny, ktoré uvidíš v priloženom videu.

Pomocou nich predpripravíš svaly na to, že sa s nimi bude diať počas tréningu ešte niečo viac… Konkrétne cviky ako bench-press a pod. V rámci rozcvičky je potrebné myslieť na dynamický strečing. Kľuky, drepy, príťahy pomocou TRX.

Samotný tréning je najlepšie začať komplexnými (viackĺbovými) cvičeniami. Je to napríklad spomínaný bench-press. Chrbát položiť čo najviac na podložku (lavičku), ramená stiahnuť smerom dole a naložiť si na začiatok tak akurát. Hmotnosť pridávať postupne.

Stále platí, že priveľa ega z teba fitnes ikonu neurobí 😉 To len, aby sa nezabudlo. Nie je žiadna hanba začať s malými hmotnosťami, nechať si poradiť trénerom a myslieť nielen na samotné cvičenie, ale aj na techniku.

Tréneri v Goleme veľmi ochotne poradia. Veľmi dôležité je cvičiť všetky časti konkrétnej svalovej partie. Pri prsnom svale horná, stredná a dolná. Pri deltovom svale predná, stredná a zadná.

N strečing nezabúdaj ani na záver tréningu. A rovnako dôležitý je aj pitný režim počas celého tréningu a hneď po ňom prísun proteínov. Rajo, ďakujeme. Tvaroh s ananásom… Mňam!

Nalaď si rádio Europa 2 aj na webe. Klikaj sem a počúvaj nenormálne dobrú hudbu.

Rádio Europa 2 na Instagrame. Klikni sem a maj všetky novinky pokope!

Europa 2 na Facebooku. Daj nám svoj LIKE. Len tak budeš vedieť, čo je nové.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach