Europa 2 - Maxximum muziky

Čo sa skrýva za tajomnou webstránkou ALIENRADIO.FM a rôznymi zašifrovanými odkazmi?

Nejde však o žiadnu inváziu mimozemšťanov, ale o nový projekt obľúbenej britskej skupiny. Kapela COLDPLAY prekvapila správou o novom singli. Na sociálnych sieťach uviedla, že v piatok 7.5.2021 vydá skladbu Higher Power.

Pred niekoľkými dňami sa na rôznych miestach sveta objavila outdoorová reklama na tajomné webové stránky alienradio.fm plná zašifrovaných odkazov. „Prenos zahájený, zostaňte v pohotovostnom režime“, uvádzala zmienená stránka a pridružený twitterový profil. Internetom sa okamžite začali šíriť divoké teórie a pokusy dešifrovať odkazy z billboardov. Oznámením na sociálnych sieťach Coldplay potvrdili špekulácie a prezradili, že ide o kampaň k novinke Higher Power.

​​Coldplay ponúkajú fanúšikom ďalšiu zábavnú hru. Na jeseň 2019 tak isto odštartovali kampaň k zatiaľ poslednému albumu Everyday Life s pohľadnicami v antikvariátoch a tlačeným inzerátom v miestnych novinách. Tentokrát si pomáhajú mysterióznymi symbolmi, tajuplnými signálmi a podivnými heslami. Zvláštnu formu má aj oznámenie svetu, že Coldplay vydáva nový singel: „Higher Power je pieseň, ktorá sa sem na malej klávesnici a umývadle dostala začiatkom roku 2020. Produkoval ju Max Martin, ktorý je skutočným zázrakom vesmíru.“ Žiadne ďalšie detaily skupina neprezradila, ale je isté, že hra bude pokračovať. Dočkáme sa nového albumu? A bude sa volať Alien Radio, ako špekulujú priaznivci? Nechajme sa prekvapiť!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Warnermusic

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach