Europa 2 - Maxximum muziky

Majk Spirit sa vracia s novým albumom! Bude to PLAYLIST tvojho leta?

Slovenský raper Michal Dušička, známy najmä pod jeho umeleckým menom Majk Spirit, vydáva nový album s názvom PLAYLI5T. Je to niekoľko rokov po jeho predchádzajúcich albumoch ARTIST či Lockdown Music so skupinou H16.

Tento sa má od nich líšiť tým, že sa v ňom prelínajú viaceré žánre ako afrobeat, afro trap, dancehall či trap, pričom práve v tomto albume sa raper snažil trochu experimentovať aj so zvukom. Riadil sa pri tom najmä svojimi pocitmi, tým čo ho baví a čo mu funguje. „Chcel som spraviť ľahký fresh album pre ľudí na letné mesiace, aby im moja hudba mohla spríjemňovať chvíle. Môj nový album je soundtrack pre tvoj voľný čas, PLAYLI5T pre tvoje leto 2023,“ povedal o albume.

Z nového albumu je cítiť rodinného muža. Titulnou skladbou je song STARGAZING

Zmena nastala aj v textoch a tvrdí, že z nich cítiť „rodinného muža“, ktorým sa stal vďaka jeho 2-ročnej dcérke. „Nájdeš tam hlavne good life vibes, cool bars, ale samozrejme, aj trochu motivácie a dobrej inšpirácie,“ približuje album. Ďalej prezradil, že sa skladá z 10 songov, pričom každý má svoje miesto a pekne dopĺňa celú mozaiku.

Titulným singlom albumu je STARGAZING. Výber odôvodnil Majk tým, že tento song najviac vystihuje uvoľnenú a pohodovú atmosféru celého albumu. „Klip pre mňa natočil Alex Žitňanský s jeho tímom a ja verím, že by to mohol byť nový Primetime,“ dodáva. Zaujímavosťou je tiež to, že trend umelej inteligencie neobišiel ani jeho tvorbu a efekty klipu aj cover albumu boli vygenerované pomocou AI.

Vypočuj si túto novinku, na ktorej spolupracoval s s Egom a Benom Cristovaom!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Prezradil tiež niečo z jeho plánov do budúcnosti, a tým je vydanie ďalšieho albumu ČLOVEK v druhej polovici tohto roka, ktorý bude na rozdiel od albumu PLAYLI5T viac deep. Exkluzívny rozhovor so Šortym nájdeš na našom TikToku Europy 2, tak neváhaj a čekuj!

https://www.tiktok.com/@radioeuropa2/video/7229685092405284122

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach