Europa 2 - Maxximum muziky

VIDEO: Foo Fighters si uctili pamiatku Taylora Hawkinsa. Na pódiu zažiaril jeho syn, ktorý mu ide v šľapajách

Len 16-ročný Shane sa našiel presne tam, kde jeho otec – za bubnami skupiny Foo Fighters. Počas londýnskeho koncertu, na ktorom si niekoľko umelcov a hudobníkov uctilo pamiatku Taylora Hawkinsa, sa Shane posadil na otcove miesto a zahral si s jeho bývalými spolukapelníkmi.

Dojemný moment dostal každého, kto sa vo Wembley aréne nachádzal. Frontman skupiny privítal na pódiu mladý talent so slovami: „Dnes máme nového bubeníka, ktorý si zaslúži byť s nami na pódiu. Poviem vám, nikdy som nevidel nikoho, kto by tak tvrdo trénoval. Prosím, privítajte, pána Shane-a Hawkinsa.“ Mladík s kapelou zahral pieseň My Hero a z jeho vystúpenia je viac ako jasné, že je naozajstným talentom!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Koncertu, ktorý sa konal 3. septembra, sa zúčastnilo takmer 100-tisíc ľudí a vystúpilo na ňom niekoľko veľkých hudobníkov, ktorí si uctili Taylorovu pamiatku. Diváci si počas 6 hodín zaspievali spoločne s Paulom McCartneym, s kapelou Queen či s AC/DC.

Ďalší koncert, ktorý sa bude konať na bubeníkovu pamiatku, sa chystá už 27. septembra v Los Angeles a vystúpiť by na ňom mala speváčka Alanis Morissette i Miley Cyrus, píše sa na portáli Good Morning America.

Taylora Hawkinsa našli bez známok života 25. marca 2022 v hotelovej izbe v Bogote, kde mala skupina vystúpiť. Jeho smrť šokovala mnohých a doposiaľ sa s tým nevysporiadali ani chalani zo skupiny. Frontman Foo Fighters Dave Grohl sa počas londýnskeho koncertu niekoľkokrát rozplakal.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach