Europa 2 - Maxximum muziky

Týmto sa živia deti na Filipínach. Je to recept na šťastie?

Autorom textu je bloger a cestovateľ Milan Bez Mapy

Počas môjho cestovania som stretol veľa zaujímavých ľudí, ktorí mali zaujímavé druhy zamestnaní. Stretol som Číňanku na Fidži, ktorá šírila kresťanstvo, no tiež Japonca v Kolumbii, ktorý bol vojak v Afrike. Práca nemusí znamenať iba sedenie v kancelárii. O tom by vedeli rozprávať tieto filipínske deti, ktoré sa živia zbieraním orechov.

Aj ty si myslíš, že deti by sa mali radšej hrať, než zbierať orechy a predávať ich turistom? Alebo je to dobrá príprava do života? Na filipínskom ostrove Malapascua je bežné stretnúť skupinku veľmi milých dievčať, ktoré zbierajú orechy a spolu s náramkami ich predávajú tým pár turistom, ktorí tam sú.

Dlho som rozmýšľal, či je toto detstvo, ktoré by som chcel. Na jednej strane, žiješ na tropickom ostrove, na druhej, musíš po škole pracovať a predávať. Keď tieto dievčatá dospejú, budú vedieť perfektne narábať s peniazmi a budú sa vedieť uživiť. Ich schopnosť predávať bude veľká, nakoľko s peniazmi prichádzajú do styku už ako malé. Avšak, má to aj dáke nevýhody? Keď som im povedal, že si nechcem kúpiť nič a bol som jediný turista na pláži, na peniaze hneď zabudli. Začali ma učiť, ako tieto orechy lúskať. Celý blog z pláže si pozri tu:

Ďalší článok od Milana – cestovateľa bez mapy nájdete na webe www.europa2.sk už budúcu nedeľu o 18:00 hod.

Prečítajte si tiež:

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach