Europa 2 - Maxximum muziky

Top 6 tipov, ako sa namotivovať na beh!

Na to, aby si vo svojej živote urobil zmenu a začal behať, potrebuješ riadnu dávku motivácie. Ak sa o tom však nepresvedčíš sám, že to chceš, nikdy to nepôjde.

Tieto maličkosti ťa ale môžu poriadne nakopnúť a hlavne udržať tvoje predsavzatie!

1. Výbava

Nielen ženy, ale aj mužov určite nakopne nová výbava, kraťasy, tričko a hlavne kvalitná obuv! K tomu všetkému nezabudni aj na smart hodinky, ktoré budú sledovať tvoje ciele.

2. Výber terénu

Pre začiatočníkov je navhodnejšia rovina, nevyhnutnosťou je určite osvetlený park alebo rovina, ak sa rozhodneš behať podvečer. Ak si z tých, ktorí vládzu, ale po chvíli ťa začnú bolieť nohy, zvoľ mäkkší povrch, to znamená, behaj po trávnatej ploche.

3. Čas behu

Mať tréningový plán je super, netreba sa ho však striktne držať. Upravuj si svoj plán podľa seba. Určite to ale hneď na začiatku neprežeň – začínaj od malých cieľov a postupne si pridávaj, aby si to hneď na začiatku neprepálil.

4. Jedlo pred behom

Pred behom by ste sa určite nemali napchávať a úplne najlepšie by bolo, ak by ste išli behať s miernym pocitom hladu. Ak to však nevydržíš, daj si niečo ľahšie, čo nezaťaží tvoj žalúdok.

5. Motivácia a výsledky

Asi najväčšou motiváciou pre každého sú jeho vlastné výsledky a progresy. V tomto ti veľmi pomôžu už spomínane smart hodiny, ktoré môžeš mať prepojené s telefónom. Budeš si tak vedieť pozrieť nielen dennú štatistiku, ale aj týždenné či mesačné výsledky.

A ak ti čas ubieha rýchlejšie v nejakej spoločnosti, skús zavolať niekoho známeho, aby si išiel zabehať s tebou 😉

Poď si zabehnúť spolu s nami a pomôž dobrej veci!

Či už si začiatočník alebo pokročilý chceme ťa vyzvať! Rádio Europa 2 sa rozhodlo podporiť projekt Beháme pre srdce a preto chceme vyzvať aj teba! Príď si spolu s nami zabehnúť jemných 5 kilometrov a pomôž dobrej veci.

Aj keď si nebežec, do 14. októbra sa určite stihneš vycvičiť. Takže si zapíš tento dátum do kalendára a vidíme sa tam 😉

Celý výťažok zo štartovného poplatku poputuje Nadácii detského kardiocentra. Viac sa dočítaš TU >>

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach