Europa 2 - Maxximum muziky

Pondelok nemusí byť strašiak! Tu je 10 tipov a trikov, ako ho zvládnuť

Začiatok týždňa vie byť zlý! Mimoriadne nepriaznivý. Slovo pondelok v nás vyvoláva množstvo otáznikov. Je strašiakom! Máš občas pocit, že máš na pondelky alergiu? Takých je nás veľa!

Ako zvládnuť začiatok týždňa tak, aby nám z toho nepreplo?

1. Pohyb – Nezáleží na tom, či vstaneš skôr a pôjdeš do fitka, alebo si jednoducho zacvičíš doma… Tréning podporuje vyplavovanie endorfínov. Poriadne sa zapoť a ver, že pondelok zvládneš ľavou zadnou. Ranný tanec na obľúbené skladby sa počíta tiež.

2. Raňajky – Daj si záležať a priprav si výdatné raňajky, o ktoré sa môžeš podeliť. S polovičkou alebo obľúbeným kolegom. Odporúčame zelený čas. Naštartuje nielen telo, ale aj myseľ. Praženica s cibuľkou, čerstvým avokádom a tmavým pečivom ti dodá kopec energie na celé predpoludnie. Raňajkový tanier ozdob cherry paradajkami.

3. Najprv náročné úlohy – Na úvod urob to, čo je najťažšie. Vybav odložené e-maily, pusti sa do rozhovoru, ktorý nie je až taký príjemný. Vybav všetko odložené. Daj si záležať a choď na 100 percent. Lebo najprv práca, potom zábava…

4. Odmena – Chcelo by to kávu, možno nejaký snack a najlepšie v spoločnosti blízkej osoby alebo kolegov, ktorí stoja za to. Zhodnoť víkend, povedz, čo sa ti podarilo, pochváľ sa, že náročné úlohy sú za tebou… Alebo si nájdi polhodinku pre seba a užívaj si prítomný moment.

5. Dokonči prácu – Po šálke dobrej kávy sa znova venuj práci a dotiahni začaté. Pracuj čo najrýchlejšie a najlepšie. Snaž sa podať výkon, za ktorý si zaslúžiš pochvalu. Nie od šéfa. Občas nezaškodí, keď sa pochválime sami.

6. Daj si ľahký obed – Vyhni sa vyprážaným jedlám, sladeným nápojom, daj si niečo ľahké, zdravé, ale výdatné. Polievka je základ. Kto mal ťažký víkend, zaslúži si poctivý hovädzí vývar. Ako druhý chod je vhodný zeleninový šalát s grilovaným mäsom. Zasýti a padne dobre.

7. Mysli na blízkych – Zatelefonuj, alebo napíš tým, ktorí sa mohli počas víkendu cítiť zanedbaní. Padne to dobre im, ale aj tebe.

8. Maškrta! – Prečo nie? Počas pauzy sa ku káve alebo čaju hodí niečo sladké. Nemusíš zmasakrovať celú tabuľku čokolády…

9. Bilancuj – Ak máš pocit, že je v práci všetko hotové, urob si sumár celého dňa. Čo je dokončené a čo naopak musíš stihnúť nasledujúci deň. V utorky sme vraj najaktívnejší. Nezúfaj. Zopár maličkostí si na ďalší deň odkladá každý.

10. Obľúbená hudba, dobrý film – Alebo stretnutie s priateľmi. To poteší stále. Neponocuj, bež si ľahnúť skôr. Celý týždeň je predsa pred nami a kým bude piatok, ešte ťa čaká veľa povinností. A na záver dňa nezabudni poďakovať. Za zdravie, prácu a dobrých ľudí okolo.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach