Europa 2 - Maxximum muziky

TO JE TRÚFALOSŤ! Meghan a Harry už nechcú patriť ku kráľovskej rodine

V stredu večer vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu zverejnili vyhlásenie, že sa chcú vzdať úlohy vysoko postavených členov kráľovskej rodiny, byť finančne nezávislými a tráviť čas striedavo v Spojenom kráľovstve a v Severnej Amerike.

Ich trúfalé plány však ihneď verejne zmrazila samotná kráľovná Alžbeta II., keď prostredníctvom oficiálneho účtu na Twitteri vydala za palác stanovisko, že diskusia s vojvodom a vojvodkyňou je len v ranom štádiu a vyžaduje si to viac času.

Princ Harry a Meghan sa chcú venovať charite, ale aj pracovať, to znamená, že po ‚Megxite‘ (vtipne nazvaný ich odchod z kráľovskej rodiny) by sa vzdali štátneho grantu – peňazí daňových poplatníkov, ktoré sa odovzdávajú kráľovnej. Podľa MailOnline princ Charles minulý rok rozdelil medzi svojich synov 4,9 milióna libier z príjmu z vojvodstva, z čoho Harrymu išla menej ako polovica.

To je 95 % bežného príjmu, ktorý princ doteraz mal. Okrem toho má však dedičstvo po zosnulej princeznej Diane, ktoré je odhadované na 20 miliónov libier a fond od babičky, kráľovnej Alžbety II., v ktorom je vraj približne sedem miliónov libier.

Meghan pred sobášom s princom nebola milionárka, ale na chudobu sa vďaka svojmu blogu a hereckej kariére nemohla sťažovať. Týchto príjmov sa však po svadbe musela vzdať.

Zdroj: DailyMail.co.uk

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach