Europa 2 - Maxximum muziky

To, aký človek si, o tebe prezradí aj tento malý detail!

Ak chceš zistiť, aký je niekto človek, zavolaj ho do reštaurácie alebo do kaviarne a sleduj, ako sa bude správať k čašníkovi. To, ako sa správaš k niekomu, kto ťa obsluhuje, o tebe veľa prezradí. S podobným tvrdením prišla spisovateľka J. K. Rowling, ktorá tvrdí, že správanie muža určuje to, ako sa správa k cudzím ľudom, píše sa na portáli mamamia.com.

S týmto tvrdením súhlasí aj tzv. Pravidlo čašníka. To, ako sa k nim správame, môže o nás veľa prezradiť. Je jasné, že nie vždy máme dobrý deň, no ak si to vybíjame na ľuďoch alebo sa nad nimi nejakým spôsobom vyvyšujeme, je zrejmé, že asi nebudeme patriť do skupiny chodiacich slniečok.

Spoluzakladateľ siete reštaurácií, ktoré nesú názov Au Bon Pain, Ron Shaich prezradil zaujímavý fakt z praxe. Keď kandidáti, ktorí sa uchádzajú o výkonné pozície, absolvujú pohovor, namieri si to rovno za svojou asistentkou, ktorej sa pýta, ako sa k nej správali. Keď sa k nej správajú hrubo a povýšenecky, je to indikátor toho, že pravdepodobne nebudú tímovými hráčmi. Tým pádom sú ich šance na prijatie menšie, uvádza portál lifehack.org.

Byť nepríjemným na cudzích ľudí, môže byť rozhodujúce aj na rande. Asi nikto si nechce začať s niekým, kto sa správa protivne.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach