Europa 2 - Maxximum muziky

Z väzenia na Harvard: Mladé dievča si vyšliapava vlastný chodník životom

18-ročná Aurora Sky Castner, ktorá sa narodila vo väzení, sa stavia na vlastné nohy. Po vyštudovaní strednej školy Conroe High School ako jedna z najlepších študentov z triedy bola prijatá na Harvardskú Univerzitu, kde začne študovať na jeseň. Študentka pochádza z okresu Montgomery, pričom sa narodila vo väzení Galveston County Jail po tom, ako bola jej matka odsúdená, informuje portál ndtv.com.

Svoju esej, ktorou sa hlásila na školu, začala slovami: „Narodila som sa vo väzení,“ a nezabudla sa v nej zmieniť ani o svojej mentorke Mone Hamby. Tá pomáha Aurore v živote už 10 rokov. „Všetko, čo ma Mona naučila, bolo veľmi cenné rovnako, ako všetko, čím som si prešla pred Monou,“ vyjadrila sa Aurora.

Prijímaciu esej začala tým, že sa narodila vo väzení. Pre Auroru znamenali dobré známky veľa

„Dostala som o nej papier. Jej hrdinkou je Rosa Parks, jej obľúbeným jedlom je tacos od Dairy Queen a zbožňuje čítať. Pomyslela som si, že toto znie ako bystré mladé dievča,“ povedala Mona Hamby pre Houston Chronicle. Keď jej Aurora povedala, že bola vo väzení, Mona vedela, že s ňou nemôže ísť len na obed raz za týždeň a že toho potrebuje viac.

Vzala Auroru prvýkrát ku kaderníčke, pomohla jej s okuliarmi a v marci 2022 ju vzala na prehliadku Harvardského kampusu, píše ďalej spomínaný web. Pri prihláške na Harvard jej mal pomáhať aj profesor Bostonskej Univerzity James Wallace. „Pomohol mi povedať môj príbeh najlepším možným spôsobom,“ hovorí Aurora.

„Bolo niečo upokojujúce na tom dostávať samé Áčka a dosahovať ten úspech. Známky pre mňa veľa znamenali,“ vyjadrila svoje pocity Aurora. Na Harvarde chce študovať psychológiu a filozofiu, pričom vyjadrila svoje obrovské nadšenie pre štúdium na tejto prestížnej univerzite.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach