Europa 2 - Maxximum muziky

Užívaš si sledovanie true crime? Možno si aj ty chodiaci red flag!

True crime seriály, teda kriminálne seriály založené na skutočných udalostiach, sa stávajú čím ďalej tým viac populárne. Odborníci však tvrdia, že sledovanie takýchto seriálov je v poriadku, kým ich sledujeme zo zvedavosti. Akonáhle si však zapneme true crime preto, aby sme si oddýchli, môže sa to vymykať normálnemu správaniu, píše web wionews.com.

V podcaste The Mel Robbins Podcast hovorila doktorka Thema Bryant o tom, že ľudia, ktorí si prešli niečím ťažkým, sa s tým môžu vysporiadávať práve sledovaním a počúvaním násilných šou.

„Ak je tvoja predstava o oddychu pred spaním pozeranie troch epizód z Law and Order, odporučila by som ti, aby si sa zamyslel nad tým: Prečo je pre mňa trauma oddychová?,“ hovorí tiež, že pre niektorých ľudí to je úplne normálne. „Niektorí z nás vyrastali vo veľkom strese, a tak si mýlia pokoj s nudou,“ dodáva.

Čo na to poslucháči?

K užívaniu si true crime dokumentov sa v komentoch k podcastu vyjadrili aj jeho poslucháči. Jeden koment znel: „Odvádza to moju pozornosť od bolesti, ktorú cítim vo svojom živote. Nemám to rád, len to presmeruje môj hnev.“ Niektorí súhlasili s tým, že true crime je presne to, čo si pustia, aby si oddýchli. Iní tvrdia, že trauma pre nich nie je oddychom, no sledujú to kvôli spravodlivosti, ktorú tí ľudia dostávajú a ktorú oni nikdy v živote nezažili, uvádza ďalej spomínaný web.

Seriál o Dahmerovi je jedným z najsledovanejších

Medzi najsledovanejšie seriály na Netflixe patrí práve Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story, ktorý opisuje dej jedného z najslávnejších sériových vrahov Jeffreyho Dahmera. Dostal sa na prvé miesto na Netflixe hneď prvý týždeň od jeho vydania a počas jedného mesiaca sa stal druhým najsledovanejším seriálom v anglickom jazyku všetkých čias.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach