Europa 2 - Maxximum muziky

Chvíľka slávy pre najškaredšieho psa na svete. Súťaž vyhral tento chocholáč!

Víťazom je 7-ročný čínsky chocholatý pes menom Scooter. Jeho pôvodný chovateľ z Arizony ho chcel utratiť, no nakoniec bol zachránený a dostala sa mu „šanca nájsť si dobrý domov a celkom normálny život,“ píše web nytimes.com. Scooter to však nemá jednoduché. Aby sa mohol jednoduchšie pohybovať, používa na zadných labkách vozík na kolieskach. Vie však získať balans aj na jeho predných nohách.

Aktuálnou majiteľkou Scootra je Linda Elmquist, ktorá ho od radosti z výhry zdvihla do vzduchu a tým odhalila jeho fľakaté a pokrčené brucho. Pani Elmquist tvrdí, že sa doňho hneď zamilovala a pociťovala potrebu pomôcť mu. „Nazačiatku to bolo trochu smutné vidieť, v akom stave bol. Ale čím viac sme s ním komunikovali, tým viac sme si uvedomovali, aké je to skutočne rozkošné a milujúce zviera,“ priznala majiteľka víťaza súťaže o najškaredšieho psa.

Porotkyňa Catherine Liang povedala na jeho adresu: „Najmilším možný spôsobom mi trochu pripomína chlpatého hrocha.“ Porotcov tiež oslovilo na ňom to, ako sa vedel o seba postarať, informuje ďalej spomínaný web. Táto súťaž sa snaží propagovať adopciu psíkov a zároveň je oslavou nedokonalostí.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach