Europa 2 - Maxximum muziky

Olivia Rodrigo prichádza s novinkou, ktorá je rockovou operou. Inšpirovala sa filmom o upíroch

Skvelá Olivia Rodrigo, ktorá vytvorila hity ako Drivers License či Good 4 U, prichádza so singlom Vampire, ktorý znie mega! Song má charakter balady, ktorú uvádzajú jemné klavírne tóny. Postupne však naberá na obrátkach a pridávajú sa bicie, kým vokály sa stávajú dramatickejšie. Speváčka spolupracovala na ňom so scenáristom a producentom Danielom Nigrom, ktorý bol aj pri zrode jej debutového albumu Sour, píše web billboard.com.

Má to byť titulný singel jej pripravovaného albumu GUTS, na ktorý sa môžeš tešiť už 8. septembra tohto roku, informuje fanúšikov speváčka na svojom Instagrame. Vďaka jej predchádzajúcemu albumu Sour, ktorý vydala v roku 2021, získala Grammy za najlepšieho nového umelca a vypredala turné v roku 2022.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Písaním piesní vyjadruje svoje pocity

„Napísala som to na klavíri, originál verziu, v decembri minulého roka a skutočne sa mi to páčilo. Pamätám si, ako som to písala a cítila, že je v tom niečo špeciálne,“ povedala k piesni Vampire Olivia v rozhovore pre billboard.com. „Bola to celkom dlhá produkcia,“ hovorí ďalej a dodáva, že je spokojná s tým, ako to vyšlo. „Stále sme tvrdili, že je to niečo ako naša verzia rockovej opery.“

Olivia sa zdôverila v rozhovore, že pri písaní piesní vie dať von pocity, ktoré bežne nevie vyjadriť. „Bol to veľmi terapeutický zážitok písať tento song,“ hovorí 20-ročná speváčka. Na otázku ohľadom myšlienky, ktorá za songom stojí, odpovedala: „Myslím, že je to len pieseň o pocite využitia a o všetkom tom hneve, ľútosti a zlomenom srdci, ktoré s tým súvisia. A to si myslím, že je bežný pocit či už je niekto slávny alebo nie.“

V rozhovore tiež okomentovala to, ako sa za posledné roky zmenila, no najväčšou zmenou bolo pre ňu to, keď prechádzala z teenagera na dvadsiatničku, kedy objavovala a snažila sa pochopiť vlastné ja.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach