Europa 2 - Maxximum muziky

Prečo som single? Týchto 8 psychologických dôvodov ti dá odpoveď, ktorú hľadáš

Užívaš si single život, no niekedy ťa zastihne prestrih, kedy sa pýtaš sám seba: „Prečo som vlastne single?“. Doba sa mení a čím ďalej tým viac narastá počet slobodných ľudí či rozvodov a znižujú sa počty sobášov. Ak aj ty dlhšie rozmýšľaš, prečo si single, no nevieš na to nájsť odpoveď, tú je 8 psychologických dôvodov z webu learning-mind.com, prečo to tak môže byť.

1.     Nechodíš von a nestretávaš sa s ľuďmi

Naša spriaznená duša si nás nenájde sama, ak budeme len sedieť zavretí medzi štyrmi stenami našej izby a užívať si teplo komfortnej zóny. Niekedy by sme z nej mali nachvíľu vystúpiť a dať nám možnosť spoznať nových ľudí.

2.     Chceš partnera preto, aby si naplnil svoje potreby

Ak si hľadáš partnera len preto, lebo si zúfalý, nebude to asi fungovať. Všeobecne nás priťahujú ľudia, z ktorých cítiť sebavedomie. Niektorí však naopak chcú lásku, aby si vykompenzovali svoje nedostatky. Ako sa hovorí, príde to, keď to najmenej čakáš.

3.     Si nový vo svete randenia

Čím si mladší, tým viac si môžeš dovoliť robiť počas randenia chyby a učiť sa z nich. Niektorí si prešli prvými láskami už počas strednej školy či vysokej a nabrali nejaké skúsenosti, no iní aj po tomto období zostávajú bez skúseností.

4.     Nevieš čítať signály tela

Hoci sa tebe môže zdať, že signály, ktoré vysielaš, sú viac ako jasné, druhá strana ich nemusí vôbec zachytiť, ba dokonca si ich môže zle vysvetliť. Alebo si práve ty ten, kto má pokazený radar a míňa signály rad radom. Niekedy musíš priamo vyložiť karty na stôl a bez akéhokoľvek prikrášlenia povedať, čo cítiš.

5.     Strániš sa záväzkov

To sa môže stať, ak už od tvojho posledného vzťahu ubehla nejaká doba, ty si zvykneš na komfort, ktorý ti prináša slobodný život a bojíš sa zmeny. Ísť do vzťahu znamená niekomu sa naplno otvoriť, čo môžu niektorí poňať ako otváranie vchodových dverí a vpúšťať dovnútra zimu, píše spomínaný web.

6.     Všímaš si len red flags

A akonáhle nejakú zbadáš, vycúvaš z toho. To sa môže stať, ak tvoje predošlé vzťahy neskončili šťastne, podviedol ťa priateľ či priateľka alebo si skončil v toxickom vzťahu, ktorý ťa zanechal s nízkym sebavedomím a pocitom bezcennosti. Často môže takýto vzťah zmeniť tvoj pohľad na opačné pohlavie a oveľa radšej si single, kedy si môžeš robiť, čo chceš.

7.     Rýchlo sa namotáš

Hoci daného človeka dobre nepoznáš, okamžite sa na neho namotáš a chýbajúce vedomosti o ňom si ľahko doplníš vlastnými predstavami a želaniami. Nakoniec si uvedomíš, že všetky svoje nádeje vkladáš do jednej osoby, no to nie je ideálne riešenie.

8.     Myslíš si, že nemáš čo ponúknuť

Často, keď máme ísť do vzťahu, sa zamýšľame nad tým, čo vlastne môžeme druhej strane ponúknuť. A často takého úvahy skončia pri materiálnych veciach – všetci naokolo majú auto len ty nie? Stále bývaš s rodičmi? To by nemalo byť podstatné. Na čom skutočne záleží je to, aký si a ako sa správaš k ostatným okolo teba.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach